Google maakt line-up en prijs Stadia bekend op pre-E3 persconferentie

Eind vorig kwartaal nog onthuld, maar nog altijd gehuld in wat mysterie: Google’s streamingplatform Stadia. Voorheen nog “Project Stream” genoemd, maar in maart voorzien van de eerste globale informatie en beloftes. Daarvan wil Google gedurende E3 meer bekend maken, middels een eigen “Stadia Connect”-evenement.

Op sociale media maakte Google bekend het eigen evenement ook te voorzien van een soort pre-E3 persconferentie, aanstaande 6 juni, waarop onder meer de prijs van Stadia én een reeks games onthuld zal worden:

De livestream van Stadia Connect begint 6 juni rond 18:00 uur, Nederlandse tijd, uiteraard te zien via Google’s eigen YouTube. De verwachting geldt dat Google nog nét voor E3 een boel grote headliners (waaronder bijvoorbeeld ook de releasedatum) in het publieke hoofd wil boren, om alle publiciteitsgekte net een weekje voor te gaan.

Microsoft liet maanden geleden al weten om Google’s streamingplatform te gaan tackelen met (hoogstwaarschijnlijk) hun eigen Project xCloud. Xbox-baas Phil Spencer liet weten onder de indruk te zijn van wat Google belooft, maar dat zij op aanstaande E3 in de tegenaanval zouden gaan.

Meer weten over wat we tot dusver al gehoord en gezien hebben van Google’s poging om games naar ál je apparaten te streamen? Lees alle informatie, specificaties van de Google Stadia-onthulling terug.

Zit je aanstaande donderdagavond te druk, of bewaar je je kracht liever voor alle persconferenties rond E3? Vergeet dan niet dat Gamersnet uitgebreid verslag doet van al het laatste nieuws rondom Stadia, xCloud en uiteraard alle “reguliere” consoles, games en platformen. Houd de website in de gaten voor al het laatste nieuws…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren