Call of Duty: Modern Warfare onthuld met epische singleplayer trailer

Het zat er al heel eventjes aan te komen, maar de nieuwe Call of Duty is vandaag dan officieel uit de doeken gedaan. En inderdaad, de geruchten zijn waarheidsgetrouw gebleken; Call of Duty: Modern Warfare is de officiële titel van het nieuwste deel. Aanstaande 25 oktober moet de game alweer verschijnen op PlayStation 4, Xbox One en pc.

De officiële onthulling van de game werd gepaard met een epische Call of Duty Modern Warfare Reveal Trailer, die de nadruk legt op, jawel, een heuse singleplayer verhaallijn voor het spel. Precies hetgeen voor het eerst geheel ontbrak in Call of Duty: Black Ops 4.

Verhalende content in de hedendaagse, iets realistischere setting van Call of Duty is dus weer terug van weggeweest. Daar kan natuurlijk maar één naam aan gekoppeld worden voor wat regelrechte fan service…

Het moge duidelijk zijn, Captain Price is samen met het verhaal wedergekeerd naar de schijnwerpers van Call of Duty. Onduidelijk is nog of het welbekende gezicht van de franchise terugkeert als personage, of als misschien wel de protagonist van het gritty verhaal.

Wel laten Activision en Infinity Ward meer los over wat er rondom de singleplayer nog te verwachten is. Daarbij wordt gesproken over een “vertrouwde” multiplayer-ervaring (die ook in Squad-verband gespeeld kan worden) en de mogelijkheid om “elite operations” coöperatief te voltooien. Mogelijk is dat laatste een verwijzing naar de terugkeer van de “Special Ops”-modus, vooral bekend van Modern Warfare 2.

Call of Duty: Modern Warfare moet 25 oktober dit jaar nog lanceren voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Voor dat laatste platform wordt, net als “vorig jaar”, weer gekozen voor een exclusieve release op Battle.net.

Via de officiële Call of Duty-website wil Activision geïnteresseerde gamers op de hoogte houden van verdere informatie. Daar zouden pre-orders ook al geplaatst moeten kunnen worden, al lijkt die functie nog niet live voor de Benelux.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Oké, zelfs call of Duty gaat op de fan-sentiment-tour. Creatieve teloorgang imo en toch zal dit weer verkopen als een malle, mede door een marketingcampagne die juist in zal haken bij dit ‘vroegah was alles beter’-gevoel. Bij een vertrouwde multiplayer ervaring denk ik aan die tijd van dedicated servers, maximale Lan-mods en online een developer tegenkomen. Never gonna happen.

  Het zal COD goed doen om eens een tussenjaar te nemen zoals AC dat ook deed. Stop nu eens met die oude engine aanwakkeren en durf eens echt nieuw te gaan. Desnoods 1 jaartje een free-to-play BR in de oude setting, om daarna met een nieuwe engine klaar te zijn voor de nieuwe generatie consoles.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ergens had ik gehoopt dat we qua verhaal misschien een vervolg op Ghosts zouden krijgen maar ik ben nog niet teleurgesteld. We hebben weer een hedendaagse CoD (eindelijk) dus ik ben heel benieuwd wat er de komende tijd nog voor informatie naar buiten gaat komen

 3.   
  mmx's avatar

  Goed nieuws ! Pre orderen die hap.beter dan in de ijskast zetten!

 4.   
  mattioza's avatar

  Het zat er al enkele maanden aan te komen, verstandige keuze van Call of Duty/Activision om terug te keren naar Modern Warfare. Het is een relatief veilige keuze en 8 jaar na het vorige deel, is het soort van terug iets anders.

 5.   
  xmOhChickx's avatar

  Wij hebben de trailer vanmiddag gekeken, wist dat het waarschijnlijk ’n nieuwe Modern Warfare zou gaan worden maar toen ik op YouTube vandaag de trailer zag was ik niet 100% zeker of het een officiële was!? Nou zoals ik het nu hier lees wel dus, ben benieuwd naar de volgende nieuwtjes!

 6.   
  Micboom's avatar

  Geweldig toch. Modern warfare is altijd de beste uit de serie geweest. Na al die tegenvallende COD’s met als enigste lichtpuntje WW2 komt modern warfare weer terug.

 7.   
  RikH's avatar

  Ik word hier stiekem toch best vrolijk van, heb een na black ops de hoop een beetje opgeven maar hier begint het toch wel weer te kriebelen.

 8.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @RikH: same here