Review: Call of Duty: Modern Warfare 2

Nog nooit was er zoveel te doen om een enkele game als om Call of Duty: Modern Warfare 2. Inmiddels is de game uitgebracht en blijft er natuurlijk maar één vraag over: maakt het de hype waar? Dat lees je in deze review…

Infinity Ward doet het weer. Na het grote succes van Call of Duty 4: Modern Warfare gaat deze ontwikkelaar gewoon nog een stap verder in het afleveren van een top-shooter. Zelfs als we de enorme hype opzij zetten en met een zo nuchter mogelijke blik naar Modern Warfare 2 kijken, wordt al snel duidelijk dat dit een ontzettend gepolijste, intense en uitgebreide ervaring is.

Een emotioneel stukje

De singleplayer van de eerste Modern Warfare staat me nog altijd goed bij. De “All Ghillied Up” missie, waarbij je samen met Captain Price mocht sniperen, de eerste keer dat je een Javelin-raket afvuurde, het spannende slot met Zakhaev… allemaal memorabele momenten. Het was dan ook een heerlijk weerzien tijdens de singleplayer van Modern Warfare 2. Hierin neem je het op tegen een nieuwe terroristische dreiging in de persoon van Vladimir Makarov en wederom ga je vanuit diverse personages aan de slag om dit kwaad te stoppen.

Ik zal verder niet op het verhaal ingaan, want de Hollywood-actie van Modern Warfare 2 moet je gewoon zelf gaan beleven. Wat ik wel kan ‘verklappen’ is dat je weer in hele diverse gebieden terecht zult komen, van een winterse omgeving in de bekende Cliffhanger-missie en Braziliaanse favela’s tot een boorplatform en zelfs Amerikaans grondgebied. Alles wat je doet is lekker meeslepend, spannend, explosief, heftig… de boodschap lijkt me duidelijk. Natuurlijk is er de controverse van de afgelopen dagen, het feit dat er burgerslachtoffers vallen en dat het ook mogelijk is om zelf burgers te doden. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier eventjes door gechoqueerd zijn, maar dat is uiteraard ook de opzet geweest van Infinity Ward. Hoe vaak zien we Jack Bauer niet moreel verwerpelijke keuzes maken? Hoe vaak vallen er burgerslachtoffers in films? Het belangrijkste vond ik dat het geheel bij de game past. Een emotioneel sterk stukje, dat net zoals de sniper-missie uit Call of Duty 4 me lang bij zal blijven.

De kritische kanttekening hier betreft de lengte van de singleplayer, want op een gemiddelde moeilijkheidsgraad (regular) ben je in 6 à 7 uurtjes door het verhaal heen. Wat mij betreft is dit een prima lengte, zeker omdat ik nog graag de singleplayer vaker uit ga spelen op de hoogste moeilijkheidsgraden. Ik kan me echter goed voorstellen dat dit wat aan de korte kant is voor mensen die games vooral voor de singleplayer kopen.

Een extra pluim is er voor het audiovisuele plaatje van Modern Warfare 2. De game ziet er geweldig uit en in elke omgeving is ontzettend veel detail aangebracht. Bushokjes met bijna fotorealistische posters, opspattend bloed en modder, wapperende doeken… Infinity Ward heeft zoveel oog voor dergelijke kleine dingen die het geheel gewoon echt ‘af’ maken. Daarnaast heeft niemand minder dan topcomponist Hans Zimmer aan de soundtrack gewerkt en dat merk je. Muziek speelt niet alleen een ondersteunende rol, het zorgt net als het grafische detail voor een mooi geheel.

Erg verslavend

Fans van het multiplayergedeelte hebben allicht de vorige alinea’s overgeslagen of vluchtig gelezen, want voor hen is er één ding dat telt: de multiplayer. Deze is er zowaar in twee smaken, namelijk de gewone multiplayer en de nieuwe Spec-Ops modus. In Spec-Ops draait het om korte missies, kleine snacks uit de singleplayer als het ware, die vaak hooguit enkele minuten duren. De bedoeling is dan bijvoorbeeld om zo snel mogelijk alle vijanden in het level te doden (en geen burgerslachtoffers te maken) of om zo snel mogelijk een uitgang te bereiken terwijl flink wat terroristen je het vuur aan de schenen leggen. Na elke missie krijg je te zien hoeveel sterren je hebt verdiend, op basis van je prestatie, en je speelt meer missies vrij naarmate je meer sterren verdient. Goed samenwerken met een andere speler is echt nodig om een zo goed mogelijke tijd of score neer te zetten en dat maakt Spec-Ops ook erg verslavend. Je kunt dit wel alleen spelen, maar de kracht van deze modus is logischerwijs het coöperatieve spel.

En dan het paradepaardje, de plek waar menig shooterfan zich de komende maanden mee bezig zal houden: de ‘gewone’ multiplayer’. Ik kan direct met de deur in huis vallen en zeggen dat deze net zo populair gaat worden als de multiplayer van Call of Duty 4. De mappen voelen goed gebalanceerd aan, bieden veel variatie en de diepgang gaat in Modern Warfare 2 zelfs nog wat stappen verder. Nu kunnen we doorgaan tot level 70 en zijn er meer punten en challenges te behalen tijdens het spelen. Dit heeft Infinity Ward slim gedaan, want voor mij voelt een behaalde challenge toch wel aan als een mini-achievement en het oogt natuurlijk wel heel tof als je ineens regelmatig 100 punten scoort. Stukken beter dan de 10 of 20 punten uit de vorige Modern Warfare. Nieuw is het verdienen van punten voor speciale kills. Zo zal je regelmatig punten verdienen aan een Buzzkill, als je voorkomt dat een tegenstander een killstreak krijgt, of Payback, als je iemand doodt die jou daarvoor heeft gedood.

Eigen kwaliteiten

Ook het bekende principe van perks en killstreaks is sterk uitgebreid. Er zijn wat minder perks om uit te kiezen en de meeste moet je ook nog eerst vrijspelen, maar daar staat tegenover dat elke perk een betere ‘pro-versie’ kent. Op het gebied van killstreaks heeft Infinity Ward flink uitgepakt, want er zijn niet minder dan 15 streak-bonussen om vrij te spelen, variërend van de bekende UAV en attack helicopter tot een flink bombardement en zelfs een tactical nuke. Deze laatste is overigens pas beschikbaar na 25 kills en zal dus niet zo snel gebruikt worden. Daar komt nog bij dat je maar drie slots hebt om te vullen met streak-bonussen, dus je kunt niet zonder meer alles gebruiken. Je dient echt na te denken over je eigen kwaliteiten, of je gemakkelijk een 12 of 15 killstreak haalt of dat je meestal op een killstreak van 5 of 6 blijft steken. Hier kan je nu op inspelen en dat maakt de multiplayer van Modern Warfare 2 voor spelers van alle niveaus interessant.

Daar komt bij dat er een behoorlijk goede balans is gevonden, want sommige killstreak-bonussen zijn vrij krachtig, maar deze zijn ook vaak makkelijk uit te schakelen. Zo is een turret met een gewoon geweer al snel defect te knallen en schiet je met een mitrailleur een stealth bomber redelijk vlot uit de lucht. Voor de stevige helikopters is een raket nog altijd het beste middel om ze aan stukken te schieten voor ze al teveel schade aanrichten.

Een andere toevoeging zijn de deathstreaks, die je kunt gebruiken als je vaak achter elkaar doodgaat tijdens een potje. Zie dit als een klein steuntje in de rug voor als het even niet zo lekker gaat. Copycat biedt de mogelijkheid om de uitrusting over te nemen van de speler waardoor je wordt gedood, het is mogelijk om tijdelijk een health boost te krijgen en zelfs het beruchte Martyrdom keert terug. Gelukkig is deze deathstreak pas vanaf een redelijk hoog level te kiezen en het komt alleen voor als iemand vaak achter elkaar doodgaat, dus ik verwacht zeker niet de irritaties die Martyrdom veroorzaakte in Call of Duty 4.

En voor de liefhebbers van verzamelen kan je nu ook helemaal uit je dak gaan met het vrijspelen van embleems en speciale titels. Ze voegen niet veel wezenlijks toe, maar je kan daarmee wel jezelf online nog iets unieker maken, voor zover je daar behoefte aan hebt. Het belangrijkste is dat de multiplayer gewoon lekker speelt, al had ik weinig anders verwacht.

Conclusie

Call of Duty: Modern Warfare 2 is zonder twijfel de grootste launch en tevens de grootste hype van dit jaar. Maakt het de hype waar? Absoluut. De singleplayer is een beetje aan de korte kant, maar de missies zijn zo lekker meeslepend, vol met actie, voorzien van geweldige muziek van Hans Zimmer en in meerdere opzichten een feest der herkenning als je de eerste Modern Warfare hebt gespeeld.

Dan is er ook nog een zeer verslavende Spec Ops-modus met 23 intense missies en de onovertroffen multiplayer. Meer diepgang, meer mogelijkheden om te customizen, heel veel killstreaks, gevarieerde mappen… puur genieten voor de fans van online shooters. Met een bijna perfect eindcijfer mag het advies duidelijk zijn: halen die game en reserveer vooral flink wat vrije uurtjes. Modern Warfare 2 is de investering meer dan waard en een ervaring die je niet mag missen.

 1.   
  GameAC's avatar

  De PC versie valt tegen, maar dat wist ik eigenlijk al. Ik had toch gehoopt op beters. Maar nee. Ik hou het wel bij CoD4. Raar genoeg is die nu nog leuker om te spelen dan MW2 (Multiplayer PC)

 2.   
  Justdoit's avatar

  Geweldige review weer guys!

  Dit spel is toch echt hét spel van 2009/2010 voor mij.
  Jammer dat de multiplayer offline ligt, maar daartegenover staat toch nog een ijzersterk Campaignmodus.

  De spec-ops is ook geweldig!

  Must-have voor shooterfans!

 3.   
  Sacul's avatar

  Justdoit schreef, "Jammer dat de multiplayer offline ligt, maar daartegenover staat toch nog een ijzersterk Campaignmodus."

  Hehe, dat was te verwachten 🙄

  @Jonah, idd.

 4.   
  ckerigon's avatar

  Justdoit schreef, "Geweldige review weer guys!

  Dit spel is toch echt hét spel van 2009/2010 voor mij.
  Jammer dat de multiplayer offline ligt, maar daartegenover staat toch nog een ijzersterk Campaignmodus.

  De spec-ops is ook geweldig!

  Must-have voor shooterfans!"

  Hoe bedoel je offline?
  Je hebt toch gewoon nog een multiplayer online of niet?

 5.   
  Chielh's avatar

  lol 6 á 7 uurtjes?! ik had m in 4,5 gedaan.. op regular.. dus toen maar ff opnieuw opgestart.. 😀

 6.   
  Aftermath's avatar

  Ik heb em voor de pc… en ik vind em echt vet alleen ik vind het nogal stom dat je bij de multiplayer gewoon in en lobby word geslingerd 🙁
  Spec ops is mijn fav deel van deze game

 7.   
  nanathan's avatar

  Zeer goed spel met intense actie maar niet echt zoveel vernieuwends. De Graphics zijn goed maar niet iets waar ik waaaaauuuuw van zeg. Maar we zijn dan ook verwend.
  Super spel alleen online ist een beetje spijtig.
  Multiplayer is geweldig maar een vriend uitnodigen is zwaar gebugt. Wachten op de Update.

  PS ik speel het op PS3. Ik weet niet of andere platforms dit probleem ook hebben.

 8.   
  M@tthijs's avatar

  kitt.h.3″][quote=”Justdoit schreef, "Geweldige review weer guys!

  Dit spel is toch echt hét spel van 2009/2010 voor mij.
  Jammer dat de multiplayer offline ligt, maar daartegenover staat toch nog een ijzersterk Campaignmodus.

  De spec-ops is ook geweldig!

  Must-have voor shooterfans!"

  Hoe bedoel je offline?
  Je hebt toch gewoon nog een multiplayer online of niet?

  [/quote]

  Door de serveroverbelasting waarschijnlijk (de oorzaak heeft IW niet gezegd) liggen de servers constant plat en kan je of telkens niet spelen, of is het te druk 😛

 9.   
  Sa.'s avatar

  geweldige game!!!!! 😳

 10.   
  b00m666's avatar

  BEST GAME EVER gamersnet als je voor die portal(ugh:S) een 10 geeft dan is dit een 11 waard dusxD

 11.   
  b00m666's avatar

  ps op hard had ik em in 13 uur uitgespeeld 😀

 12.   
  nurie's avatar

  even een vraagje beetje offtopic, die punten voor ”beeld” houd dat ook level design in?

 13.   
  SN0WIE's avatar

  De release had niet beter kunnen komen dan op mijn verjaardag! Maar het lijk af entoe wel weer wat op call of duty 4.

 14.   
  Faex's avatar

  Mooi en goede revieuw michiel 😆 🙂 😉

 15.   
  Nn3m3s1sS's avatar

  Natuurlijk nog lang niet alles gezien van deze game maar de multiplayer alleen al is genoeg reden om deze game te kopen. Zooooo f*ckin verslavend!!! Het levelsysteem was al geniaal en is alleen maar genialer geworden in deel 2.

  Iets meer vrijheid in de singleplayer zou niet mistaan maar alsnog lijkt deze ook weer supervet.

  En al dat gezeik over de prijs van games. Deze game had ik nog gekocht al was deze 200 euro! Hier kan je makkelijk 4 jaar van genieten!Da’s 50 euro per jaar! Geen geld dus. Kopen kopen kopen

 16.   
  Mattmerize's avatar

  Ik twijfel niet aan je journalistieke vaardigheden, ik kan alleen maar wensen dat ik zo goed kon schrijven, maar ik had toch liever een review gehad van iemand die niet een paar dagen van tevoren al impliceerde dat MW2 het beste spel ooit zou worden. Liever lees ik de review van een kluizenaar die totaal afgezonderd is van de hype en waarvan ik zeker weet dat zijn mening ‘fris’ is. Ik kan teveel vragen hoor. Iedereen kent tenslotte Modern Warfare 2 en het is vrijwel onmogelijk om er echt kritisch over te zijn, lijkt mij.

 17.   
  Enhanced's avatar

  Ik had er eigenlijk meer van verwacht, zeker op het punt van perks. Er zijn nu veel minder perks dan bijvoorbeeld in cod5. Het spel speelt ook niet zo lekker als cod4. De nieuwe killstreaks maken veel goed en het is natuurlijk nog steeds pracht en praal als je het over het beeld hebt.
  Toch een 9 waard!

 18.   
  Gyrados[bbs]Fan's avatar

  dit is echt een mooi spel, kspeel heel vaak multiplayer (online dus) maar het is echt wel gaaf, het enige jammere is dat het beeld er een beetje nep uit ziet maar dat is dan ook echt het enige slechte aan deze game vind ik 🙄 😉

 19.   
  DutchFreeze's avatar

  Ik ben het eigenlijk wel helemaal met de revieuw eens. Niet om het mezelf makkelijk te maken, maar het is gewoon zo. Het enige wat ik me afvraag is welke versie er nou beschreven is(pc, ps3 of 360) want toch vind ik het ALS je clanbased wil gamen een tegenvaller voor multiplayer. Nou heeft dat gelukkig niet veel effect op mij want de clan waar ik in zit in cod 4 is niet overgestapt naar cod 5 en ik ben niet echt van plan een clan te gaan zoeken(iig niet voor lvl 70).
  Ze zijn niet overgestapt wegens het geen dedicated servers gedoen. Ik moet zeggen , de algehele multiplayer gameplay en ervaring maakt dat meer dan goed! Dus dit is echt een must have voor in je collectie! 8)

  Bijna perfect!

  Nu snel de hond uitlaten en weer verder 😛

 20.   
  NoFearz's avatar

  Hij speelt zo makkelijk en lekker weg!! Ik vind alles wat er in zit een verbetering van deel 4, dit is en shooter die ik een heel tijd zal spelen. Ik speel het op een 360.

 21.   
  Spam-Fischer's avatar

  de ps3 server ligt helemaal plat man ik kan niet online

  wtf hoe kan dat?

 22.   
  Ika Q's avatar

  Heb het bij een vriend op de 360 gespeeld. Singleplayer is behoorlijk kort ( 7/8 uur), het hele plot is nogal verward en mist nogal wat. Maar het is wel een zeer intense en actie-volle singleplayer campaign. Naast dat heeft het een leuke co-op mode, die ik samen lekker met me vriend heb gespeeld. Verders zijn de wapen geluiden te verwachten en meer recycle troep van CoD4, terwijl de muziek het avontuur meer intenser maakt. MW2 moet echt weinig hebben van de singleplayer, het is kort en niet echt bepaald aantrekkelijk voor meeste mensen. Wat ga je doen ? De multiplayer spelen die gewoon beter, dieper en meer belonend is dan CoD4. Game of the Year ? Dat weet ik nog net niet. Deze game is nogal gehyped en veel dingen zag ik al aankomen, maar het blijft een game dat je moet spelen.

 23.   
  obi_wan383's avatar

  ”b00m666″ schreef, "ps op hard had ik em in 13 uur uitgespeeld :D"

  Regular klokte ik binnen op 4.5 uur en hardened op 6 uur 😛

 24.   
  Spam-Fischer's avatar

  haha originaliteit een 9

  jeetje tog 😆

 25.   
  GENERAL_DS's avatar

  heel vet

 26.   
  assassin_MKA's avatar

  Spijtig dat singleplayer kort is. Want Singleplayer vindt ik belangrijk.

 27.   
  makiejh's avatar

  goede review 8) ik wou hem al kopen, maar wou eerst nog afwachten wat de meningen over het spel zijn en dat het écht wel zo’n goed spel is, maar ik geloof wel dat dit een aanrader is 🙄

 28.   
  game_expert's avatar

  deze ga ik cker kopen !

 29.   
  TmoomT's avatar

  Heb hemook gespeeld en ben er zeer tevreden mee. 😀

 30.   
  NightHawk's avatar

  Mooie review, wel een beetje genereus met de puntjes 😛

 31.   
  delta62's avatar

  Weijeu 9,8! Totally mee eens 8)

 32.   
  AnApplepie's avatar

  Heb de game dinsdag gekocht voor de pc, singleplayer gespeeld en wat denk je wat er de volgende dag gebeurd. Computer wil niet meer opstarten 😮 Ik kan nu pas dinsdag weer aan de slag. 😥 Maar die paar uurtjes spelen waren echt schitterend. Mooie gameplay en de zeer uitgebreide singleplayer maken het geld het zeker waard.

 33.   
  Jarek's avatar

  Toch een 9 voor orginaliteit , had ik niet verwacht 😀
  Voor de rest goede review en goede cijfers.

 34.   
  Sarge's avatar

  Mooie review. Screen 5 en 10 zien er echt vet uit 😛 Het spel zelf moet ik nog uittesten 🙂

 35.   
  nickykolkie's avatar

  zo vet ik kan niet stoppem 😛

 36.   
  QuanThoX's avatar

  Toppie game!

 37.   
  LouisvanGaal's avatar

  goede game 8)

 38.   
  Umbra's avatar

  Onovertroffen multiplayer? Zonder dedicated servers?

  Sommige mensen zijn echt wel bang om slechte punten te geven aan een overgehypet spel.

 39.   
  JonsoN's avatar

  Umbra schreef, "Onovertroffen multiplayer? Zonder dedicated servers?

  Sommige mensen zijn echt wel bang om slechte punten te geven aan een overgehypet spel."

  Haha precies, voor mij is dit gewoon een game, ga echt niet slapen voor een winkel om dit spel als eerst te halen.. 🙄 wat zijn er toch een zielige mensen bij..

 40.   
  R1chardTM's avatar

  Umbra schreef, "Onovertroffen multiplayer? Zonder dedicated servers?

  Sommige mensen zijn echt wel bang om slechte punten te geven aan een overgehypet spel."

  Het feit dat het met de servers anders werkt houdt niet meteen in dat de multiplayer slecht is. De console-gebruikers hebben hier al helemaal geen last van. De multiplayer werkt gewoon perfect en die ballon is met geen naald kapot te prikken (om het heel symbolisch te zeggen)

 41.   
  Xtremie's avatar

  Goed spel, maar er konden een paar dingen beter, bijv ragdoll-physics.
  Maar de dingen die het meest belangrijk zijn in een game zitten er bij MW2 wel in. 🙂

 42.   
  pieter10's avatar

  echt ziek gewoon en je kan nu ook lvl up met splitscreen dat vindt ik echt nog het tofst en je heb ook meer drops 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 op 12game is hij heel goedkoop dus als je hem wilt hebben zou je daar echt ff moeten kijken

 43.   
  pieter10's avatar

  kitt.h.3″][quote=”Justdoit schreef, "Geweldige review weer guys!

  Dit spel is toch echt hét spel van 2009/2010 voor mij.
  Jammer dat de multiplayer offline ligt, maar daartegenover staat toch nog een ijzersterk Campaignmodus.

  De spec-ops is ook geweldig!

  Must-have voor shooterfans!"

  Hoe bedoel je offline?
  Je hebt toch gewoon nog een multiplayer online of niet?

  [/quote]

  ja want ik heb het gewoon al gespeelt 😀 😀 en coop is ook vet en in de splitscreen kan je nu ook lvl up dus dat is wel vet 😀

 44.   
  Fox's avatar

  echt een goed spel 😀
  ik heb het nog maar 1,5 dag en ben all lvl 28 online >< 8) tip: als je de p90 hebt moet je dual welding hebben en bling om ook rapid fire te kunnen hebben. als je dan een map zo als rust speelt ben je altijd in voordeel met 100 kogels in 10 sec fire 😛

 45.   
  Fox's avatar

  GameAC schreef, "De PC versie valt tegen, maar dat wist ik eigenlijk al. Ik had toch gehoopt op beters. Maar nee. Ik hou het wel bij CoD4. Raar genoeg is die nu nog leuker om te spelen dan MW2 (Multiplayer PC)"

  het is waar dat de pc versie wat tegen valt maar omdat ik me pc versie gebruik voor online merk ik er niks van maar als ik tijd over heb ga ik me xbox360 versie in offline-mode spelen 😉

 46.   
  railgun's avatar

  geweldige game met meesleepende missies super 😆

 47.   
  Lucvz's avatar

  Wat een brutte game! Ik vond Call of Duty 4 al zeer goed. Maar deze heeft aan zijn verwachtingen voldaan. Zeker als je kijkt hoe goed die Camo is van de Snipers je gaat in de bosjes liggen en je wordt nu nog amper gezien. Zou het wel fijn vinden als er nog een Online multiplayer map komt met nacht + night vision. dan is hij helemaal compleet.(dat is ie nu al natuurlijk:D) 😆

 48.   
  Topsor's avatar

  In één woord: geweldig! 8)

 49.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  zou je de singel nog een derden keer willen doen ? 😳

 50.   
  Whow's avatar

  geweldig

 51.   
  robertw13's avatar

  Het is meer van hetzelfde, maar het is o zo goed! Je kan soms wel zien dat de game dezelfde engine als MW1 gebruikt: soms heb ik zelfs het idee dat de badguys gewoon regelrecht uit MW1 zijn gejat, maar dit terzijde. Als je een goede shooter zoekt: dit is een aanrader! 😀

 52.   
  War&Peace's avatar

  ziet er prachtig uit, en multiplayer is gewoon weer zoals het hoort 😀

 53.   
  Atariani's avatar

  Is het niet Modern Warfare 2 i.p.v. Call of Duty: Modern Wafare 2? 😛

 54.   
  geronimo's avatar

  ik lig best wel wakker van het feit dat er geen dedicated servers zijn
  weet iemand of die nog komen?

 55.   
  wesseldj's avatar

  lijkt me mooi spel maar lijkt echt op cod 4 daarom orfinaleitijt 8

 56.   
  Selective93's avatar

  Mooie, leuke game.

 57.   
  Mv-Highway's avatar

  Het is een goed spel, ik heb hem gespeeld, maar ik vind hem ook weer niet zo’n mega topper.
  Te veel herhaling, en een beetje voorspelbaar.
  Het spel combineert veel goede elementen, maar in veel spellen zijn die elementen (ook al is het los van elkaar) beter gedaan. 😳

 58.   
  r-tak's avatar
 59.   
  MaTriX's avatar

  De reden waarom ik hem als conclusie een 5 geef is omdat er teveel dingen aan zitten die me niet bevallen.

  1. Slecht verhaal ik vind het erg rommelig.
  2. Korte missies
  3. Totale speelduur erg kort hooguit 4 a 5 uurtjes.
  4. Een open einde zuigt gewoon met een totale speeltijd van 4 a 5 uur.

  Verder speelt tie enorm goed , is het weer een plaatje om te zien maar das verder ook alles , de MP intereseert me niks maar die schijnt enorm goed te zijn zeggen ze, maar ik ben een single player speler dus verwacht ik voor dat geld een waardige game met minstens 7 a 8 uur gametijd en een einde.

 60.   
  tijs_vp's avatar

  Overgehypt maar goed game, ook door de doortastende marketingcampagne van Infinity Ward.
  En orginaliteit een 9? Jezus Christus, eigenlijk viel het verhaal me wat tegen. “Zakhaev is slechts een radartje in een groter netwerk, komt me nogal bekend voor.
  De conditionering van de andere weliswaar terechte punten zal hier wel voor iets tussenzitten

 61.   
  oppermossel's avatar

  ik vin dit aan fantastische game ;p

  alleen jammer dat de singleplayer zo kort is

  maar de multiplayer is dan weer zeer groot en uitgebreid met alle nieuwe wapen titles, emblems en prestiges

  😆

 62.   
  -Freedom-'s avatar

  gekke game, maar o wat veel glitches, das wel de fail.

 63.   
  Yannickbaby's avatar

  BAD COMPANY WORD VEEL BETERR,
  Alleen de beta van BC2 heeftt al meer wapens dan MW2 volledigg main
  en die maps? kakahardd!

 64.   
  soulzx3's avatar

  Yannickbaby schreef, "BAD COMPANY WORD VEEL BETERR,
  Alleen de beta van BC2 heeftt al meer wapens dan MW2 volledigg main
  en die maps? kakahardd!
  "

  lol ga weer even nadenken, alle bbc2 wapens zijn in totaal minder dan alle mw2 wapens, en sowieso, MW2 en BBC2 kan je niet vergelijken, MW2 is close combat, en meer voor serious en skilled players die CB/ESL doen, BBC2=Open field combat met vehicles, (wat overigens niet goed in elkaar zit, want je moet met een bazooka 3keer ofzo schieten om een tank neer te maaien, wat natuurlijk nep is!) bij bbc2 (ook bbc1) is er minder skill nodig, wat wel bij bbc2 een verbeterpunt is is hoe snel je iemand killed, wat nog steeds nergens op slaat, voor bbc2 worden er ook geen cb/esl en professionele cups gehost.

 65.   
  HellViperX's avatar

  mooie sp, iets te kort
  mooie mp, maar kon beter

 66.   
  Tibor922's avatar

  Was eerst heel erg leuk maar nu we een paar maanden verder zijn zitten er alleen nog maar camper , de single player is wel goed anders was mijn cijfer nog lager geweest

 67.   
  xHouse's avatar

  De singleplayer is zeker zeer netjes, en vooral de details zijn erg goed gedaan.
  Multiplayer valt mee, enkel jammer dat je geen favorite maps kan kiezen.

 68.   
  Phil's avatar

  BESTE SPEL OOIT!!! 😀 😀
  Kom op mensen, die multiplayer is zo verslavend en zo goed!

 69.   
  nerbwalk3r's avatar

  GameAC schreef, "De PC versie valt tegen, maar dat wist ik eigenlijk al. Ik had toch gehoopt op beters. Maar nee. Ik hou het wel bij CoD4. Raar genoeg is die nu nog leuker om te spelen dan MW2 (Multiplayer PC)"

  Ik vind MW2 heeel erg verslavend xD
  [IMG]http://i40.tinypic.com/16lz5fa.png[/IMG]
  😀

 70.   
  coolsharpei's avatar

  Het spel is helemaal niet zo geweldig.
  Mensen, kijk er eens op een realistische manier naar en word niet met de hype meegetrokken.
  Dit spel verschild zo weinig van MW4.
  EN de single player, hoe slecht wil je het hebben. met 5 uurtjes doorheen? 😕 dat kan gewoon echt niet met een game.
  De multiplayer zit vol cheaters, kijk rockstar wil er iets aan doen, maar dat doet infinity ward niet.
  Verder kan ik gewoon niks zeggen over audio visueel, die is gewoon geweldig.
  Gameplay is op geen enkel vlak veranderd, toevoeging van gratis DLC ho maar.

  trouwens die 5 moet een 6.5 zijn

 71.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  soulzx3″][quote=”Yannickbaby schreef, "BAD COMPANY WORD VEEL BETERR,
  Alleen de beta van BC2 heeftt al meer wapens dan MW2 volledigg main
  en die maps? kakahardd!
  "

  lol ga weer even nadenken, alle bbc2 wapens zijn in totaal minder dan alle mw2 wapens, en sowieso, MW2 en BBC2 kan je niet vergelijken, MW2 is close combat, en meer voor serious en skilled players die CB/ESL doen, BBC2=Open field combat met vehicles, (wat overigens niet goed in elkaar zit, want je moet met een bazooka 3keer ofzo schieten om een tank neer te maaien, wat natuurlijk nep is!) bij bbc2 (ook bbc1) is er minder skill nodig, wat wel bij bbc2 een verbeterpunt is is hoe snel je iemand killed, wat nog steeds nergens op slaat, voor bbc2 worden er ook geen cb/esl en professionele cups gehost.[/quote]
  bij MW2 heb je niet eens tanks, MW2 is een overhypte kutgame die onterecht de game of the year awards kreeg AC2 was 10 keer beter, en vernieuwen deed MW2 niet echt want shooters zijn al zo oud dat ik het niet eens meer weet omdat ik er toen nog niet was.

 72.   
  RoHoutje's avatar

  De sp is veel te kort! MW Pownt MW2! 😡

 73.   
  FireBallz's avatar

  Buitengewoon goede game, kan me helemaal in jou review vinden! Behalve dan met de campaign, ik ben meestal nogal sloom en dus altijd als mensen zeggen dat het een korte campaign is, moet ik altijd uitgaan van het dubbele 😆