The Last of Us Part 2 mogelijk uitgesteld vanwege Death Stranding

Er gaan hardnekkige geruchten dat The Last of Us Part 2 is uitgesteld om ruimte te maken voor de release van Death Stranding. Gisteren kwam naar buiten dat Death Stranding in november zal verschijnen en omdat Sony de twee games niet wil laten concurreren, is ervoor gekozen om die andere grote release uit te stellen.

Dit alles komt uit de koker van onderzoeksjournalist Jason Schreier, die het meestal bij het rechte eind heeft.

Hij meldt ook dat The Last of Us Part 2 nu waarschijnlijk in februari zal verschijnen, al kan hij dat niet hard maken. Hoewel PlayStation niet aanwezig zal zijn op de E3, krijgen we deze week wel een releasedatum voor The Last of Us 2. Zodra wij dit weten lees je het natuurlijk op Gamersnet.

 1.   
  OnOwned's avatar

  Een logische keuze lijkt dit. Je moet niet al je troeven op tafel leggen in 1 periode.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  @OnOwned:
  maar tlou 2 laat wel al heeeeeeel lang op zich wachten… als een bakker je ook zolang laat wachten is je broodje al lang weg gelopen/rot hahahaha

  waarom gaan bij mij de gedachtes lopen dat we tlou2 niet eens op ps4 gaan krijgen. ga een beetje denken dat het een ps5 titel gaat worden…. system seller ??

 3.   
  mmx's avatar

  Nou ik vind dit echt jammer death standing duurde al zo lang dat had best even kunnen wachten.maar nee hoor zet dan de game maar in de ijskast waar iedereen met smart op wacht.ik vind dit echt een stomme zet.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  @mmx:
  helemaal met je eens.
  volgens mij worden we al 2 jaar lekker gemaakt met name bij de E3… geheid komende E3 weer…. maar een release datum droppen…… das teveel gevraagd.

  Daarom zeg ik altijd dat IK VIND dat alles wat op E3 komt/getoond word dat ook binnen het jaar uit moet zijn. En niet JAREN mensen lekker maken en aan het lijntje houden.
  een console komt nog sneller uit dan een game naar eerste bekendmaking. bedoel maar als ps5 aangekondigd word dan is hij er ook voorodat er weer een nieuwe e3 is dus binnen een jaar.

 5.   
  mmx's avatar

  @CHILLOZZ: goed gezien Chillozz.

 6.   
  Rolf31's avatar

  @CHILLOZZ:
  Eens. Anders heeft zo’n E3 geen zin.

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: Ik denk dat je vergeet dat Sony juist aangegeven heeft niet aanwezig te zijn op E3. Vandaar waarschijnlijk ook dat Death Stranding gisteren voorzien werd van een dikke trailer met een livestream, in plaats van op een persconferentie.

 8.   
  mattioza's avatar

  Had ook eerder verwacht dat ze Death Stranding gingen doorschuiven naar begin 2020 in plaats van The Last of Us 2. Al blijft het natuurlijk nog afwachten, als ze volgende week de releasedatum effectief bekend maken.

 9.   
  Rolf31's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Chillozz maakt wel een goed punt. Ik trek het zelfs graag breder; Een game jaren hypen en uitstellen is niet tof.

 10.   
  mattioza's avatar

  @Rolf31: Vrees dat het een trend is, die heel moeilijk terug te draaien is. We zien het niet enkel bij PlayStation, maar bij de meeste blockbusters. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Cyberpunk 2077 (is al meer dan 6 jaar aangekondigd), Beyond Good and Evil 2 (ook al de revue van meerdere E3’s gepasseerd), The Elders Scrolls 6 (waarvan we vorige E3 een mini teaser zagen), enzovoort. Is begrijpelijk dat uitgevers met hun kopstukken willen uitpakken bij dergelijke events. Al ben ik het er ook zeker mee eens dat de hype op deze manier uitgedoofd is tegen release.

 11.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik had het liever andersom gewild. Kan maar al te goed begrijpen en het is logisch dat Sony geen twee tripple A zo snel naast elkaar wil leggen qua realise. Maar denk dat de meeste toch liever TLOU2 wilde dan DS.

 12.   
  OnOwned's avatar

  @CHILLOZZ: We kunnen wel heel veel willen maar Death Stranding is logischer wijs eerder dan The Last of Us 2. Eerder aangekondigd ook dan TLOU2. En als iets niet af is dan is iets niet af. Zijn misschien allemaal dooddoeners, maar als je Naughty Dog de tijd geeft dan geven ze je ook bijna altijd een meesterwerk.

  Het vroeg aankondigen van games is ook supervervelend, maar we moeten als gamer leren wat geduld te hebben. Meesterwerken hebben de tijd nodig en kijk wat er gebeurd als je vooral Sony deze generatie de tijd geeft.

 13.   
  Robinnn123's avatar

  @OnOwned:
  Het gerucht is dat tlou2 is uitgesteld vanwege de komst van Death Stranding, en dus niet omdat hij nog niet af is.

  Ik had graag The Last of Us 2 eerder gezien, en vele met mij denk ik. Als het gerucht klopt, dan snap ik de keuze van PlayStation niet goed. Ik zou een geheel nieuwe game eerder doorschuiven dan een game dat een vervolg krijgt. Daarnaast vind ik het ook belachelijk dat we zolang moeten wachten op een game. Prima dat ze de tijd nemen, maar ga de game dan niet in 2016 al aankondigen.

 14.   
  tranceguy's avatar

  Nope kommt gewoon in 2019, is allang bekend, en officcieel dus!

 15.   
  tranceguy's avatar

  @Robinnn123: ~Lijkt me niet want staat op de rol van 2019. Sony vermeld dit niet in een trailer voor release in een jaar als het nog niet af is. Sterer nog, tis wachten op de gold status,…. Kan elk moment gebeuren….

 16.   
  Turk–Life's avatar

  Logische en terechte keuze. Ik wil wel de tijd kunnen nemen voor beide games.