App-ontwikkelaar Panic onthult Playdate; premium zwartwit handheld

Vandaag in het kader “die zag niemand aankomen”: Panic onthult de Playdate, een volledig eigen handheld met een reeks bizarre twists. Het blijkt hier te gaan om een zwartwit-spelcomputertje, waar een uniek “seizoen” aan games op geleverd zal worden. Elke week ontgrendelt één nieuw, exclusief indie-spelletje.

Vooral de hoek waaruit deze nieuwe onthulling kwam, is een opvallende. Panic kunnen we vooral kennen als een doorgewinterde app-ontwikkelaar voor Android en iOS, maar de partij oriënteerde zich later ook in het uitgeven van volwaardige games. Zo staan Firewatch en het recent nog uitgestelde Untitled Goose Game nog altijd op hun repertoire. Maar hardware? Dat nooit.

En toch waagt Panic zich eraan. Playdate is uniek qua vormgeving en specificaties. De pocket size console beschikt over een “premium” 400 × 240 pixels zwartwitscherm van Sharp én bevat een heuse zwengel, die in sommige games interactief gebruikt kan worden. Daarnaast bevat het apparaatje een USB-C poort om op te laden en Wi-Fi en Bluetooth-hardware. Die laatste twee laten zich tot dusver vooral beperken tot het binnenhalen van nieuwe spelletjes; over online gameplay of andere functionaliteiten wordt niet gesproken.

De Playdate moet daarmee in totaal 149 dollar gaan kosten, waarbij automatisch één “seizoen” aan games inbegrepen zit. Een seizoen staat tot twaalf geheime games (waaronder werken van grote namen als Keita Takahashi en Bennett Foddy), die telkens een week op zich laten wachten.

Of er meer seizoenen zullen volgen, hangt volledig af van hoe de Playdate ontvangen wordt door het volk, aldus Panic. Voor nu laten zij vooral weten dat de oplage bijzonder klein is, dus geïnteresseerden worden vriendelijk verzocht op de hoogte te blijven via Playdate’s nieuwsbrief.

Playdate moet volgens Panic begin 2020 verschepen. Voor meer informatie over het concept of een kleine inzage op de functionaliteiten, kun je terecht op de officiële Playdate website of de bijbehorende FAQ.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren