The Division 2 voldoet niet aan verkoopverwachtingen

Ontwikkelaar Massive Entertainment heeft tijdens de ontwikkeling van The Division 2 heel goed gekeken naar wat wel of niet werkte bij The Division en poogde verbeteringen aan te brengen. Nu, een paar maanden na de release, lijkt dit zijn vruchten afgeworpen te hebben. De game werd overal goed ontvangen, maar helaas geldt dat niet voor uitgever Ubisoft.

Ubisoft maakte bekend dat de game niet aan de verkoopverwachtingen heeft voldaan. De pc-versie van de game doet het overigens wel heel goed, maar de console-versies een stuk minder. Frederick Duque, Chief Financial Director van Ubisoft, is dan ook teleurgesteld en denkt dat het voornamelijk komt door een meer concurrerende markt dan het bedrijf had verwacht.

 1.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  Denk dat het ook komt omdat de meeste mensen wel afwachten hoe de games reviews zijn. Aangezien Ubisoft vaak afwijkt met het eindproduct…

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @EnVy DaMaG3R: Kan me niet voorstellen dat er nog een boel potentiële kopers zijn die nog steeds afwachten of het ware eindproduct nog naar boven komt. De game is ook alweer twee maanden uit en vrijwel alle media hebben inmiddels hun zegje erover gedaan. Tenzij de game post-release nog ineens een gigantische marketingboost krijgt, zijn de huidige cijfers waarschijnlijk gewoon wat de game waard is voor Ubi.

  Denk dat pc ook wel meer het terrein voor The Division is. Ondertussen doen Destiny en Warframe doen het nog altijd prima op console, terwijl Massive zelf ook goed heeft ingezet op pc-optimalisatie en -marketing. Dan verrast het niemand dat de game misschien meer animo trekt buiten de console-markt om.

  Wel benieuwd wat dit gaat betekenen voor het voortzetten van de Division-franchise. Uitgevers die “enigszins teleurgesteld” zijn in de verkoopcijfers van hun loot-shooter, zijn de laatste tijd niet bepaald vergevingsgezind richting die series. Zie Acti en Bungie’s split van laatst.