Red Dead Online verlaat beta-fase; voegt meer diepgang en poker toe

Het multiplayer-gedeelte van Red Dead Redemption 2 verkeert met ingang van vandaag niet meer in beta-fase. Ontwikkelstudio Rockstar voorziet, na enige issues sinds launch, Red Dead Online van een nieuwe draai, vele verbeteringen en meer cowboy-content die opdoemt aan de horizon.

De Red Dead Online Beta loopt af met een reeks veranderingen voor de online zandbak, grotendeels aangestuurd door de visie van zowel de spelersgemeenschap als Rockstar zelf. Zo zien we de introductie van verschillende online pokerspellen (met tafels voor zes man), een meer genuanceerd rollensysteem en de mogelijkheid om de wereld wat passiever te ervaren dan sommige andere gunslingers…

Met betrekking tot dat laatste, krijgen spelers nu zelf de mogelijkheid om een Offensive of Defensive speelstijl in te schakelen. Spelers die offensief gaan, krijgen grofweg dezelfde ervaring als anders voorgeschoteld, terwijl Defensive spelers minder tegen elkaar opweegt en griefing minimaliseert.

Daarbovenop komt ook een fikse verbetering voor het Hostility-systeem. De vijandigheid van spelers wordt niet langer in het totaal gemeten, maar geeft ook eerlijke kansen aan spelers die henzelf verdedigen tegen agressievere online omstanders. Die verandering geldt overigens wel voor beide speelstijlen.

Mocht je je dus enkel verdedigen tegen een speler die al als gevaarlijk aangeduid werd, dan stijg je enkel in Hostility met die persoon, niet iedereen in de open wereld. Zodoende moet griefing en miscommunicatie enigszins de kop in worden gedrukt.

Onder het vaandel van “A Land of Opportunities” lanceren nu ook een reeks meer verhalende missies, die samen met twee tot vier man gespeeld dienen te worden. Dit verhaal kenmerkt de wraak van Jessica LeClerk, waarin spelers zelf keuzes mogen maken over het verdere verloop van het narratief.

Naast de meer gecureerde content, valt er ook meer te beleven in de wereld zelf. Niet alleen onder een scala nieuwe Free Roam Missions, maar bijvoorbeeld ook voor competitief vissen of vogelschieten met je eigen Posse.

Een nieuwe feature die further down the road ligt, is die van de zogenaamde rollen die Rockstar richting Red Dead Online wil brengen. Vanaf aanstaande zomer wordt het voor spelers mogelijk om respectievelijk premiejager, schattenzoeker of handelaar te worden, elk voorzien van hun eigen bonussen, voordelen en progressie om doorheen te ploegen.

Rockstar zelf ziet in deze nieuwe rollen de ware potentie van Red Dead Online; een manier om je eigen pad te kiezen op de veelzijdige (en vaak prachtige) prairie. Slaat dat eenmaal aan, dan is de kans groot dat Rockstar vanaf daar meer rollen toevoegt, terwijl spelers de mogelijkheid wordt gesteld te wisselen tussen online carrières.

Alles weten over de grotere én kleinere veranderingen die Rockstar vandaag doorvoert in Red Dead Online? Klik vooral door naar de officiële berichtgeving, heet van de Rockstar Newswire-pers.

 1.   
  someone else's avatar

  kansen aan spelers die hunzelf verdedigen…
  taalfouten niet van jou gewend Tom

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @someone else: Dank voor de oplettendheid; ’t is inmiddels verbeterd.

  Dit soort geklooi met naamvallen schuif ik met liefde af op mijn Brabantse roots. Leuk accent, vreselijke grammatica.

 3.   
  Daniel Z's avatar

  Heeft ook niet even 7 maanden geduurd, tering. Leeft het online wel? Want ik krijg het idee dat de hype van de game aardig weggedreven is, ten opzichte van wat GTA 5 jarenlang heeft vast kunnen houden.