De echte reden waarom Claptrap anders klinkt in Borderlands 3

Borderlands 3 zal op 13 september menig fan blij gaan maken. Liefhebbers van de iconische Claptrap zullen echter even moeten wennen. De gevatte, sarcastische robot klinkt namelijk anders dan we gewend zijn. De reden hiervoor is simpel, want de oorspronkelijke stemacteur David Eddings is niet betrokken bij dit derde deel.

Ten tijde van de vorige Borderlands-games was Eddings werkzaam bij ontwikkelaar Gearbox als vicepresident “licensing and business development”. Blijkbaar kreeg hij destijds geen extra vergoeding voor zijn werk als stemacteur. Inmiddels is Eddings niet meer werkzaam voor Gearbox. Toen hij een vergoeding vroeg om de stem van Claptrap weer in te spreken voor Borderlands 3, werd hij afgewezen.

Inmiddels heeft dit tot een kleine fittie op Twitter geleid tussen Edding en Randy Pitchford, studiobaas van Gearbox. Volgens Eddings gaf Gearbox aan dat ze hem niet konden betalen om de stem van Claptrap te verzorgen. In een reactie laat Pitchford weten dat ze Eddings een marktconforme vergoeding hebben aangeboden, maar konden ze daarmee geen overeenstemming bereiken. Naar verluidt was het aanbod zelfs twee keer de standaard die volgens de vakbond gangbaar is bij dit soort werkzaamheden.

Jim Foronda is uiteindelijk gecontracteerd om in Borderlands 3 de stem van Claptrap te verzorgen. Over een goede vier maanden weten we of hij net als Eddings een fenomenale Claptrap weet te zijn.

Check voor meer details over Borderlands 3 onze video preview en hands-on preview. Een bekijk ook zeker ons unieke gameplay commentaar.

 

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren