Borderlands 3 bevat geen microtransacties

Veel gamers slaakten een zucht van verlichting toen ze hoorden dan Borderlands 3 erg trouw blijft aan de formule. Toch werden er door sommige mensen wel microtransacties verwacht, simpelweg omdat de franchise de eerste echte loot shooter was en dat zou passen bij een game van deze tijd.

De zorgen blijken onterecht, want tijdens het Borderlands 3 preview-evenement heeft studiobaas Randy Pitchford expliciet laten weten dat de game geen microtransacties zal bevatten.

Hij voegde er wel aan toe dat DLC wel tot de mogelijkheid behoren, maar gezien de kwaliteit van de DLC voor eerdere delen, moet dat wel goed komen. Ben jij blij met dit nieuws? Laat het ons weten in de reacties! Borderlands 3 verschijnt op 13 september voor Xbox One, pc en PlayStation 4.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Gelukkig maar 😀 Al ben ik wel benieuwd of ze wel weer met die keys gaan werken zoals in het vorige deel. Die kon je vaak op allerlei plaatsen zoals social media wel krijgen, maar als je later instapt was het best een klus om alles in te voeren :’)

 2.   
  Tadao's avatar

  Ik wil eerst zien hoe ze de keys hanteren, en voor hoe lang

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Wel zullen er – net zoals in Borderlands 2 – een 5-tal characters post-release voor €10,- per stuk verkocht worden over de periode van 12 maanden en verschillende exclusieve skins, a €3.99,- per stuk.

  Iedere keer wanneer er iemand laat weten dat er “geen plannen zijn” voor microtransacties heb ik een beetje iets van: Eerst zien, dan geloven.

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  @Alfa Warrior:
  Also:

  https://www.vg247.com/2019/05/02/borderlands-3-microtransactions-confirmed-skins-cosmetics/

  Er zitten dus WEL microtransacties in voor skins & andere cosmetics.

 5.   
  Alfa Warrior's avatar

  @Alfa Warrior:

  Volgens: https://www.vg247.com/2019/05/02/borderlands-3-microtransactions-confirmed-skins-cosmetics/

  Zitten er dus WEL microtransacties in, voor Skins & Cosmetics. Yup, zoals verwacht is ook Borderlands ter prooi gevallen aan deze ziekte.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Kan aan mij liggen, maar ik krijg van Pitchford de laatste tijd ook heel sterk die “kijk ons eens de hardcore gamer pleasen”-vibe. Afgezien van het hele Steam-debacle dan.

  Hoe hij bij de Borderlands 3-reveal ook al veel te nadrukkelijk ging leunen op “oh haha, zou het niet superkut zijn als we er een battle royale van zouden maken?” voelde ook al een beetje schuin, maar misschien is dat gewoon hoe hij is.