Ontwikkelaar Apex Legends kan nog geen Switch-versie beloven

Apex Legends is nog altijd een grote hit. De game van ontwikkelaar Respawn Entertainment weet een miljoenenpubliek te bereiken. Gamers met een Nintendo Switch hopen dat Apex Legends ook nog naar hun console gaat komen. Respawn durft echter nog niets te beloven.

In een recent interview laat Drew McCoy, projectleider bij Respawn Entertainment, weten dat men op de hoogte is van de roep om een Switch-versie. Een beetje cryptisch geeft hij aan dat Respawn met veel dingen bezig is, maar voor nu niets heeft om aan te kondigen:

If Switch was coming, we would tell you, and we would blast it across the world. We are hearing all the Switch players who say they want the game. I can’t make any promises right now. We have a lot of things that we’re working on, so stay tuned for anything in the future. But currently we don’t have anything to announce.

Het blijft voorlopig dus speculeren of men achter de schermen werkt aan een versie voor de Nintendo Switch. Gelet op het succes van Apex Legends zou het geen vreemde stap zijn. Na één dag had de game al 2,5 miljoen spelers verwelkomd. Een kleine maand later stond de teller alweer op 50 miljoen spelers.

Apex Legends is momenteel beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Dat developers er überhaupt nog aan denken.
  Ik, als gamer, was al bijna vergeten dat deze console nog bestond.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  De Switch is een fantastisch apparaat, maar gewoon niet voor games als Apex Legends, als je het mij vraagt. Te veel technische obstakels om zo’n ultiem snel spel een beetje tot zijn recht te laten komen.

  Op dat 720p-scherm ga je amper een vijand op afstand zien bewegen en dat is dan nádat ze de Source-engine kort en klein geslagen moeten hebben om het überhaupt draaiende te krijgen.

  Als ze deze port ooit opgooien, is het misschien leuk voor de novelty ervan. Maar ik kan me niet voorstellen hoe enorm “anders” Apex gespeeld zou worden op deze tech.

 3.   
  mattioza's avatar

  @Alfa Warrior: Nou daar zou je toch nog behoorlijk van kunnen verschieten, voor sommige third party games is de Switch hun beste platform. Is niet voor niets dat er nog heel wat games met vertraging naar de Switch komen, denk maar aan games zoals Unravel two, Hob, Silence, Hellblade, Cuphead,…

  @Tom Kauwenberg: Technisch lijkt het me inderdaad niet simpel, maar als je ziet hoe populair een Fortnite (wat toch ook pittig snel is) en PUBG zijn op de mobiele apparaten, moet dit ook wel mogelijk zijn. Zeker als het gerucht van de betere console versie met verbeterde specs klopt.