Civilization 6 heeft cross-platform cloud saves tussen pc en Switch

Veel Civilization 6-spelers lijden aan het “nog één beurt”-syndroom, waarbij ze uiteindelijk tot diep in de nacht door blijven spelen. Met de nieuwste update wordt dat alleen maar erger, want je kunt je potjes op pc voortzetten op de Nintendo Switch. Civilization 6 heeft namelijk cross-platform cloud saves gekregen. Vanaf nu kun je je potjes dan ook voortzetten op de wc of in de bus – of in het comfort van je bed.

Wel is het natuurlijk zo dat de Switch-versie van Civilization 6 de uitbreidingen (nog) niet bevat, zoals Rise and Fall en het recentere Gathering Storm. Het is dan ook alleen mogelijk om savegames van het basisspel te synchroniseren tussen je pc en Switch.

Uiteindelijk komen de uitbreidingen wel naar de Switch-versie van Civilization 6, maar voorlopig moeten we het doen met de base game. Om toegang te krijgen tot de nieuwe functie, dien je een account aan te maken bij 2K Games of in te loggen op je bestaande account.

Zelf even geen zin om “nog één beurt” te spelen? Kijk dan hoe de redactie van Gamersnet zichzelf uitroeit tijdens een recente stream!

  1.   
    someone else's avatar

    Dit zou bij zo veel games ontzettend chill zijn. genieten van de beste ervaring op PC, om vervolgens ook lekker verder te kunnen spelen terwijl je op de bank ligt met je switch. goede ontwikkeling!!

  2.   
    MikeGevers's avatar

    @someone else: Helemaal mee eens! Ik zou deze feature graag zien in Stardew Valley, maar dat is waarschijnlijk wat veel gevraagd. Hoe dan ook, laat deze ontwikkeling zich gerust voortzetten 🙂