Civilization 6 voegt Nederlandse Deltawerken toe met uitbreiding Gathering Storm

Door middel van een zeer mysterieuze stream, die in totaal rond de vierentwintig uur heeft geduurd, is bekendgemaakt wat het doel van die livestream precies was. Toen de timer eenmaal was afgelopen werd al snel een trailer getoond van wat de volgende uitbreiding voor Civilization VI gaat worden.

Gathering Storm, de nieuwste expansie van Civilization 6, brengt vele veranderingen toe. Klimaatveranderingen worden aan de game toegevoegd. Dit kan ertoe leiden dat er natuurrampen gaan plaatsvinden. Wat in een aantal vormen kan gebeuren; vulkanen, hevige stormen maar ook overstromingen maken deel uit van deze rampen.

Wanneer er een vulkaan op jouw territorium naar boven komt, zal dit de naam krijgen van een vulkaan die daadwerkelijk in dat land staat. Al wordt er ook vermeld dat er in Nederland geen vulkanen zijn, waardoor er geen Nederlandse naam kan worden gegeven wanneer je met Wilhelmina speelt. Iets wat toch ietwat apart is, gezien we wel degelijk een vulkaan hebben in de Waddenzee.

Daarnaast komen er ook structuren en gebouwen waarmee je jezelf kan beschermen tegen deze natuurrampen, de Nederlandse Deltawerken zijn een goed voorbeeld hiervan. In de trailer is bijvoorbeeld te zien hoe een vloedgolf wordt tegengehouden door deze structuur.

Natuurlijk brengt deze nieuwe uitbreiding een negental nieuwe leiders met zich mee, met acht nieuwe beschavingen. Welke hiermee precies worden bedoeld zal in de loop der tijd worden onthuld.

Civilization VI: Gathering Storm zal verschijnen op 14 februari 2019 voor de pc en heeft een prijskaartje van 40 euro. Echter is nog niet bekendgemaakt of de uitbreiding gaat verschijnen op de Nintendo Switch, die zich pas sinds 16 november zich mogen vermaken met dit strategische spel.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren