Trover Saves The Universe lanceert 31 mei; PlayStation-release gaat voor

Het bizarre ruimte-avontuur van “de man achter Rick & Morty”, Justin Roiland, heeft dan eindelijk een releasedatum. Trover Saves The Universe moet aanstaande 31 mei verschijnen op PlayStation 4 en PlayStation VR (puur optioneel), die voorrang verkrijgt over de pc-versies die recentelijk nog uit de doeken werden gedaan.

De pc-ports dienen te volgen op 4 juni, voor zowel de Epic Games Store als Steam (VR), aldus het ontwikkelteam via een Twitter-bericht.

Het heugelijke nieuws werd (deels) naar buiten gebracht met een unieke Release Date Trailer, die gisteravond nóg een keer gedeeld werd bij Gearbox’ persconferentie op PAX East. De uitgevende tak van die ontwikkelstudio is verantwoordelijk over de fysieke uitgave van Trover Saves The Universe.

Met de onthulling van de releasedatum heeft Trovers grove avontuur ook eindelijk een richtprijs gekregen. Ongeacht platform lijkt ontwikkelaar Squanch Games te mikken op een prijskaartje van 24,99 euro, met vrijwel overal een goede 10% aan korting in de officiële voorverkoop.

Trover Saves The Universe werd oorspronkelijk op de E3 2018 uit de doeken gedaan naar aanleiding van Sony’s grote persconferentie. Destijds leek het er even op dat de game (net als veel ander materiaal van Squanch Games) exclusief voor VR-headsets zou verschijnen, maar dat bleek later een te vroege aanname: het hele avontuur is ook “gewoon” voor een beeldscherm te spelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren