Bethesda geeft Morrowind gratis weg; codes blijken niet te werken

Gisteren vierde Bethesda het 25-jarige bestaan van The Elder Scrolls-franchise met een ludieke weggeefactie, die vervolgens gigantisch in de soep leek te lopen. De uitgever beloofde voor een korte periode het klassieke The Elder Scrolls III: Morrowind weg te geven op pc, maar zowel de officiële website als de codes lieten veel gamers stikken.

Met de code “TES25TH-MORROWIND” zouden pc-gamers een gratis, digitaal kopietje van de legendarische RPG kunnen scoren via Bethesda.net, maar die code bleek voor velen onbruikbaar. Anderen konden niet eens inloggen op de website, ook al passeerden enkele uren van actieperiode.

Als gevolg werd Bethesda op officiële kanalen (wederom) publiekelijk bestookt met klachten over instabiele servers en laconieke praktijken.

De bedoeling was dat de code alleen op The Elder Scrolls‘ vijfentwintigste verjaardag geldig zou zijn, maar het lijkt erop dat zelfs dat niet haalbaar is gebleken. Bethesda heeft tot dusver ook niet gereageerd op het defect, laat staan de ophef die eruit voortvloeide.

Mochten de codes én website binnenkort wel weer werken of laat Bethesda van zich horen met nieuwe damage control, dan lees je het uiteraard snel op Gamersnet.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Nou bij dit soort dingen mag je blij zijn als je niet de enigste bent, want anders moet je zelf een berg accounts en reacties maken, om gehoor te kunnen krijgen, en dat de media het dan ook serieus neemt.

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  Media? Bethesda bedoel je, denk ik?

 3.   
  DB Ries's avatar

  Morrowind heb ik grijs gespeeld. Goede herinneringen.

 4.   
  Puddingboom's avatar

  Edit voor de mensen die hem willen :

  The Elder Scrolls III: Morrowind — Log in or sign up on Bethesda.net to redeem a free PC copy of Morrowind with the code TES25TH-MORROWIND. Act fast – this offer is only through Sunday, March 31!

 5.   
  tranceguy's avatar

  Oeps. Mag aannemen dat ze dat inmiddels wel hebben rechtgetrokken? Overigens kan het ook aan de gebruiker liggen. Hebben ze de juiste code wel ingetikt en geen foutje gemaakt? Wel makkelijk om dan zomaar naar de uitgever te wijzen….

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @tranceguy: Kijk eens naar de hoeveelheid reacties op (o.a.) Twitter. Dit is overduidelijk niet iets waar je de schuld op duizenden gamers kunt gooien; zo moeilijk is het invoerproces nu ook weer niet. Denk niet dat ze stuk voor stuk een typo hebben gemaakt of wat dan ook.

  Heb het zelf gisteren ook meermaals geprobeerd, maar heb de code destijds niet kunnen verzilveren. Grote kans dat Bethesda.net (en/of de launcher) al die drukte niet aankon.

 7.   
  huntedjohan's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  durf in dit geval toch ook wel de schuld bij Bethesda te leggen. heb het over zon 3 uur lang geprobeerd gisteren, en om half 11 savonds maar opgegeven. vanmorgen statement van Bethesda dat het opgelost was met verlenging tot het weekend. Na inloggen lukte het vanmorgen wel gelijk.