Bethesda heeft geen interesse in remaster van The Elder Scrolls III: Morrowind

Veel fans van The Elder Scrolls hopen al lange tijd op een remaster van The Elder Scrolls III: Morrowind. Tegenwoordig wordt bijna elke game wel voorzien van een remaster voor de huidige generatie platformen, dus waarom Morrowind niet? Helaas voor de fans heeft Bethesda weinig interesse in een nieuwe versie van Morrowind.

In een recent interview vertelt Todd Howard van Bethesda dat de ontwikkelaar niets ziet in een remaster van Morrowind. De game is onlangs al backwards compatible geworden op de Xbox One en die originele versie is genoeg, aldus Howard:

I’m really happy that Microsoft, Sony, Nintendo and others are making it easier for people to play [older games] as they were played at the time. I actually prefer that over remasters. I’d rather you play Morrowind the way it was … I think the age is part of its identity. For something like Morrowind, my personal preference is not to remaster it.
Uiteraard valt er wat te zeggen voor het standpunt van Howard. De originele visuals zijn een belangrijk deel van de ervaring. Er zijn ook genoeg andere games met gedateerde visuals die vandaag de dag nog steeds veel gespeeld worden.

Daarnaast heeft Bethesda allicht genoeg werk momenteel aan onder andere Fallout 76 en The Elder Scrolls 6. Of zit jij wel te wachten op een remaster van Morrowind? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  squidgyboy's avatar

  ik heb toch liever een remaster van TES 4 oblivion of fallout 3 8)

 2.   
  Tadao's avatar

  Ik bedoel, liever dat dan Skyrim’s ‘streamline’ te riskeren. Zou alleen de combat moderner willen

 3.   
  Heccer's avatar

  Aan tes 4 word gewerkt door een groep modders

 4.   
  Heccer's avatar

  Skyblivion by the way

  https://www.skyblivion.com/