Persona 5: The Royal aangekondigd voor PlayStation 4; bevat vrouwelijke protagonist?

We zouden in maart meer te horen krijgen over het mysterieuze P5R en nu is het zover. Voordat Persona 6 eraan komt, belooft ontwikkelaar en uitgever Atlus eerst een aangepaste versie van het fenomenale Persona 5 met de titel Persona 5: The Royal. De game moet op de PlayStation 4 verschijnen.

Dat is met een teaser commercial bekendgemaakt, al vangen we ook een glimps op van één van de nieuwigheden die we in The Royal kunnen verwachten. In onderstaande, door een fan ondertitelde video (de originele teaser is tot op heden alleen in het Japans verschenen), zien we een dame die wel eens heel goed de vrouwelijke protagonist van Persona 5: The Royal zou kunnen zijn.

Een vrouwelijke protagonist in The Royal zou niet geheel onverwachts zijn. De geruchten gingen al langer rond nadat Persona 5 hoofdpersoon Joker werd aangekondigd als nieuwe vechter voor Super Smash Bros. Ultimate en het erop lijkt dat hij een alternatief kostuum krijgt met een paardenstaart.

De keuze om voor een vrouwelijke protagonist te kiezen, zou geen nieuwigheid zijn voor Persona. Met Persona 3 Portable, een port van Persona 3 voor de PlayStation Portable, werd al een naginata-dragende female main character geïntroduceerd. Zij heeft recentelijk meer liefde van Atlus gekregen na haar inclusie als Minako Arisato in Persona Q2: New Cinema Labyrinth.

Atlus maakt meer informatie over Persona 5: The Royal bekend op 24 april 2019. Dat is niet geheel toevallig de datum wanneer Persona Super Live 2019 plaatsvindt, een concert met Persona-muziek te Tokio (wat overigens episch oogt en klinkt).

Waar hoop jij op in Persona 5: The Royal of is het oorspronkelijke Persona 5 voor jou al perfect?

Meer Persona 5: The Royal

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren