Xbox kondigt [email protected] Game Pass-uitzending aan

Xbox leunt hard op de eigen Game Pass-service, tot dusver was duidelijk. In een poging nog vaker meer spellen richting de abonnementendienst te brengen, trapt het groene kamp binnenkort ook af met zogenaamde [email protected] Game Pass-uitzendingen, waarin vooral de onafhankelijke parels op het platform in het zonnetje worden gezet.

Aanstaande 26 maart vindt de eerste aflevering van [email protected] Game Pass plaats, rond de klok van 19:00 uur (Nederlandse tijd). De livestream moet dan op onder meer Xbox’ YouTube-kanaal te vinden zijn.

In de debuutaflevering wil Xbox dieper ingaan op de indies rondom E3 2018 getoond werden, zoals Void Bastards en Afterparty. Niet enkel met wat droge trailers of interviews; de show beloofd ook een bezoekje te nemen aan het team van Night School Studio, die we kennen van onder meer Oxenfree en nu dus ook Afterparty.

[email protected] staat al jaar en dag bekend als het losse indie-programma van Xbox zelf. Deze tak van Microsoft helpt kleine(re) ontwikkelteams en uitgevers hun games ook naar Xbox-platformen te brengen, waaronder klaarblijkelijk nu ook de Xbox Game Pass.

De vraag is vooral wat Xbox van plan is met Game Pass down the road. Het lijkt erop dat er flink ingezet wordt op het aandikken van die catalogus, om mogelijk later sterker te staan tegen bijvoorbeeld Google’s streamingdienst Stadia. Die onderlinge strijd in line-up zou goed plaats kunnen vinden op aanstaande E3 2019

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren