Cuphead verschijnt 18 april dan toch op Nintendo Switch

Die game waarvan je al twee jaar lang verwácht dat hij op de Nintendo Switch zal verschijnen, gaat dat dan ook maar eens doen. Ontwikkelaar Studio MDHR maakte vandaag een einde aan het geroezemoes en de speculatie: Cuphead komt 18 april aanstaande dan eindelijk naar Nintendo’s draagbare console.

Cuphead verscheen eind 2017 op Xbox One en pc, primair uitgegeven door Microsoft. Sindsdien wist de game hoge ogen te gooien onder liefhebbers van indies, veteranen van ouderwets moeilijke run-and-gunners en klaarblijkelijk ruim drie miljoen klanten.

Vroeg je iemand welke games het nog goed zouden doen op de Nintendo Switch, dan kon je ergens in het lijstje vaak wel Cuphead verwachten.

Niet gek ook dat Studio MDHR het heugelijke nieuws ook met liefde wil verklaren; de aankondiging wordt zelfs gevierd met een wel erg markante én on-brand trailer:

Naar het schijnt wordt de complete game, couch co-op en al, in zijn totaliteit geport naar Nintendo Switch. Volgens de ontwikkelaar is de voorverkoop daarvan al begonnen, maar op de lokale Nintendo eShop is vooralsnog geen blijk van de game, laat staan de beoogde prijs.

Meer weten over waarom deze ludieke indie het zo ontzettend fraai doet? Lees daarvoor onze Cuphead review of kijk mee met die ene aflevering van Challenge Accepted, waarin de game een heleboel co-op redacteuren uiteendrijft…

  1.   
    dandanna's avatar

    Yessssss, hier zat ik al een tijdje op te wachten! Perfecte game voor de Switch. Dat grafisch stijltje bevalt me al te goed.

  2.   
    BozeBever's avatar

    Dit is inderdaad de perfecte game voor de Switch. In de trein ff snel proberen dat ene level nog te halen… om vervolgens je switch bijna door de coupe te werpen omdat het wederom niet lukt. Wel een gevalletje quanto costa. Ben niet van plan dit spelletje fullpriced aan te schaffen.