Swing mee met Cuphead bladmuziek

Mocht je nog op zoek zijn naar een paar nieuwe nummertjes om te coveren met je jazzband of mannenkwartet, dan komt Studio MDHR je nu tegemoet. Na het swingende succes van Cuphead als game, kunnen muzikanten nu ook een gokje wagen om de befaamde soundtrack zelf mee te spelen, aan de hand van de officiële bladmuziek.

Via Cupheadnotes.com kunnen muzikanten van allerlei niveaus en verschillende instrumenten inhaken op de triomfantelijke muziek van de game. Daaronder valt uitgebreide PDF=bladmuziek voor middelbare scholen en hun concert- of jazzband, maar ook meer dan genoeg professionele adaptaties van de (toch vrij pittige) soundtrack.

De richtprijzen voor de officiële bladmuziek variëren nog aardig. Teksten en toonhoogtes voor bijvoorbeeld het mannenkwartet begint bij een schappelijke vijf dollar, waar de noten van het allerhoogste niveau op de kop gaan voor vijf tientjes. Het middelbare schoolniveau kost, afhankelijk van het type band, 30 of 35 dollar.

Cuphead wordt al langer gevierd als uniek stukje kunst, naast het feit dat het een dijk van een indie-titel is gebleken.

De afgeladen orkestmuziek van Cuphead werd eerder al vrijgegeven per peperdure vinylset en inmiddels ook op streamingdiensten als Spotify. Recentelijk kondigde Netflix ook aan het bronmateriaal van de tekenachtige indie om te willen zetten in cartoonserie The Cuphead Show.

  1.   
    Anoniem-1206176083's avatar

    Love cuphead 😀