Spirituele XCOM-opvolger Phoenix Point eerst exclusief in Epic Games Store

De kans is groot dat je nog nooit van Phoenix Point hebt gehoord. Hetzelfde geldt voor ontwikkelaar Snapshot Games. Toch schuilt achter deze onbekende namen veel interessants. Aan het hoofd van Snapshot Games staat namelijk Julian Gollop. Hij wordt gezien als de bedenker van de zeer succesvolle XCOM-franchise. En als je dan bedenkt dat Snapshot Games al een paar jaar werkt aan een spirituele opvolger voor XCOM, getiteld Phoenix Point, dan is meer interesse zeker gepast.Phoenix Point kent veel herkenbare elementen voor liefhebbers van de XCOM-games. De gameplay draait om turn-based strategie en ook de manier waarop het speelveld in rasters is verdeeld en je mogelijkheden bepaalt, lijkt sterk op XCOM. Toch probeert men bij Snapshot Games van Phoenix Point meer een spirituele opvolger te maken van de originele XCOM, dan een kopie van de meer recente XCOM-games waar Firaxis Games voor verantwoordelijk is.

In 2017 startte Snapshot Games een crowdfunding om de ontwikkeling van Phoenix Point mogelijk te maken. De ontwikkelstudio opereert onafhankelijk, dus voor een grote financiële impuls was zeker de inbreng van het grote publiek nodig. De actie bleek een succes. Zelfs zo groot, dat men de ambities naar boven kon bijstellen en met een groter team aan Phoenix Point ging werken. Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en is er een nieuwe ontwikkeling rondom de game.

Julian Gollop heeft namelijk bekendgemaakt dat Phoenix Point gedurende één jaar exclusief in de Epic Games Store zal verschijnen. Door deze exclusiviteit, samen met het financiële voordeel dat dit met zich meebrengt voor de ontwikkelaar, kan men Phoenix Point gegarandeerd nog updaten en uitbreiden voor heel wat jaren. Goed nieuws voor alle liefhebbers, wiens interesse al is gewekt. Uiteraard begrijpt Gollop ook dat sommige mensen de game hebben gesteund, in de veronderstelling dat ze zelf konden kiezen hoe ze de game zouden binnenhalen. Bijvoorbeeld via Steam. Mochten backers van Phoenix Point teveel moeite hebben met de Epic Games Store, dan kunnen ze hun geld volledig terugkrijgen. Via Reddit zal het ontwikkelteam vandaag meer tekst en uitleg geven omtrent de tijdelijke exclusiviteit van de Epic Games Store.

Phoenix Point verschijnt volgens de meest recente planning medio september, zowel voor de pc als de Xbox One. Check voor meer details onderstaande gameplay walkthrough.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren