Stijlvolle trailers van spirituele XCOM-opvolger Phoenix Point

Volgende week verschijnt, na veel uitstel, eindelijk de pc-versie van Phoenix Point. Een titel die door fans van turn-based strategy al lange tijd wordt gevolgd. De ontwikkeling is namelijk in handen van Snapshot Games, de ontwikkelstudio van Julian Gollop. Deze beste man wordt gezien als de bedenker van de inmiddels zeer populaire X-COM franchise. Om de naderende release te vieren, heeft men vier stijlvolle trailers vrijgegeven. In de trailers wordt meer verteld over het verhaal en de diverse facties in de game.

Volgens Gollop is Phoenix Point een “voortzetting en evolutie” van de ideeën die hij introduceerde in de originele X-COM uit 1994. De mix van turn-based squad combat, base building en het gevecht tussen de laatste mensen en een buitenaardse dreiging zal veel fans van X-COM meteen aanspreken.

Ruim twee jaar geleden startte Gollop een crowdfunding-actie om te kijken of Phoenix Point op interesse kon rekenen. Blijkbaar waren veel fans enthousiast genoeg om de game te backen, want in snel tempo haalde men bijna 766 duizend dollar op. Genoeg geld voor Gollop en Snapshot Games om aan de game te gaan werken. De oorspronkelijke release in 2018 bleek veel te ambitieus en ook dit jaar werd Phoenix Point enkele keren uitgesteld. Op 3 december zal het dan toch eindelijk gaan gebeuren dat we de definitieve versie kunnen spelen.

Na de release zal men niet stil blijven zitten. In het eerste kwartaal van 2020 zal Phoenix Point naar de Xbox One komen. Een versie voor de PS4 moet later volgen. Ook zal Snapshot Games in 2020 de game van nieuwe content blijven voorzien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren