State of Decay 2 krijgt 26 maart wederom gratis uitbreiding

En weer krijgt het aanvankelijk ietwat teleurstellende State of Decay 2 een gratis update voorgeschoteld. Na de al erg agressieve Zedhunter-update is het nu weer de beurt aan de ondoden om gevaarlijker te worden, wat vanaf 26 maart uitgerold wordt middels de “Choose Your Own Apocalypse”-update.

Ontwikkelstudio Undead Labs deed de kosteloze uitbreiding uit de doeken tijdens Xbox’ eigen Inside Xbox-uitzending van gisteravond. De pijlers van de update zijn twee gloednieuwe moeilijkheidsgraden: Dread Zone en Nightmare Zone.

Beide difficulties gooien nog een schepje bovenop de formule van State of Decay 2. Sessies met de nieuwe moeilijkheden worden afgeladen met lastigere zombies, minder gereedschap en moeilijkere NPC’s om te overtuigen of te verslaan. Ook duiken in Dread Zone en Nightmare Zone meer (mogelijk bepantserde) Hordes op, alsmede grotere kansen op de al erg pittige Blood Plague.

Om gamers tóch over te halen de nieuwe omgevingen te trotseren, worden succesvolle spelers beloond met legio nieuwe Achievements om te behalen. De criteria daarvan blijven nog even uit, maar er schijnen er in ieder geval zestien stuks onderweg te zijn naar State of Decay 2, samen goed voor 275 extra Gamerscore.

Vanaf 26 maart is Choose Your Own Apocalypse gratis binnen te halen voor State of Decay 2-spelers op Xbox One en Windows 10. Al sinds diens release op 22 mei 2018 is de game onderdeel van de Xbox Game Pass‘ catalogus.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren