Nintendo teaset onaangekondigde Switch-game die “fans zal verblijden”

Met het uitstel van Metroid Prime 4 en Animal Crossing nog gehuld in mysterie, lijkt Nintendo een ietwat karig 2019 tegemoet te gaan. Maar die hard liefhebbers van Nintendo hoeven de hoop niet op te geven; er staat mogelijk een onaangekondigde topper in het verschiet…

Takashi Mochizuki, een Japanse tech-journalist voor Wall Street Journal, berichtte laatst op Twitter over een mogelijk compleet nieuwe first-party game op de Nintendo Switch. Nota bene in het fiscale jaar van 2019, dat rond april dit jaar alweer aanvangt:

Veel duidelijkheid zal Nintendo over die nieuwe aankondiging dus niet gegeven hebben, maar het gaat hier mogelijk wel om een franchise met een eigen core audience, iets waar fans overduidelijk op zitten te wachten.

De respons op Mochizuki’s tweet rijkt tot zeker zevenhonderd uiteenlopende interpretaties, waarbij vooral veel verwezen wordt naar de terugkeer van het geliefde (maar door Nintendo verwaarloosde) F-Zero, dan wel een nieuw avontuur met Donkey Kong.

Wat Nintendo precies bedoelt met een geliefde franchise of game, blijft voorlopig dus giswerk. Wij van Gamersnet houden de aankondigingen in ieder geval nauwgezet in de gaten, mocht deze titel binnenkort dan toch onthuld worden…

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Lijkt me duidelijk: de tijd van 1080 is nabij.

 2.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: Don’t get your hopes up. Ik gok Metroid Trilogy of Starfox. Laatstgenoemde wordt met gegil en een vieze onderbroek ontvangen door mij.

 3.   
  someone else's avatar

  Super mario galaxy 3 zou ik een moord voor doen ( ;

 4.   
  DonderVuist's avatar

  Oh aub f-zero of een starfox

 5.   
  RooddePanda's avatar

  Ik hoop op een nieuwe Donkey Kong game als Donkey Kong 64. Wat was dat een geweldige game!

 6.   
  Dedsec's avatar

  Denk GTA 5

 7.   
  Petor's avatar

  Ik vraag me af wanneer een vervolg op Odyssey het levenslicht kan gaan zien. Relatief simpel met bouwen nieuwe levels in zelfde engine en met Galaxy 2 was dat ook meer dan genoeg. Nintendo is nu zo groot met de Switch dat ze probleem krijgen met aanvoer nieuwe games. Zou vet zijn als ze met Odyssey of BotW gewoon snel vervolg maken, engines en gameplay zijn daar goed genoeg voor!