Vechtgames en de ontwikkeling van de laatste klap

Verwikkeld in een spannende pot Super Smash Bros. Ultimate, ontwijkt je tegenstander aanval na aanval. Met ieder nog in het bezit van één leven en meer dan honderd procent schade, druppelt het zweet van je controller. Dan, met een tactisch geplaatste smash attack, raak je hem. Beide personages bevriezen, de camera zoomt in en voor een kleine seconde verandert de achtergrond in een rode, impactvolle, elektrische massa. Dan schiet je tegenstander weg de afgrond in en heb je het potje gewonnen.

Het afbeelden van de laatste klap heeft niet altijd een speciale plek gekend, al speelde Street Fighter II al met hoe de laatste klap af te beelden. Onderstaande video van Polygon toont de evolutie van de last hit in het genre der vechtgames.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren