Red Dead Online gaat battle royale met Gun Rush-modus

Vlak voor de release van Red Dead Redemption 2 troffen dataminers al indicaties aan dat de online component van het spel een battle royale-modus zou krijgen. Nu is het moment daar: Rockstar heeft de Gun Rush-modus uit de doeken gedaan die meteen live is.

Alle kenmerken van het inmiddels bekende battle royale-principe zijn aanwezig: je speelt tegen 31 anderen op een steeds kleiner wordend speelveld, je zoekt wapens en munitie en het is de bedoeling om als laatste over te blijven. Je kunt in teams spelen, maar ook gaan voor het principe ‘ieder voor zich’.

Wel blijft Red Dead Online nog zeker enkele maanden in beta: ontwikkelaar Rockstar wil de algehele speelervaring ‘verbeteren, stabiliseren en verfijnen’. Wel stippelt het bedrijf vast uit wat er nog komen gaat voor de online component van Red Dead Redemption 2.

Zo komen er dagelijkse uitdagingen die elk onderdeel van het spel behelzen: van scherpschieten tot de wet overtreden. Ook wordt het Law- en Bounty-systeem op de schop gegooid om griefing tegen te gaan. Als je de wet overtreedt, krijg je in de toekomst een bounty die je binnen een bepaalde tijd moet aflossen. Doe je dat niet, dan word je opgejaagd door bounty hunters uit elke staat.

Ook wordt het eenvoudiger om het Parley-systeem te gebruiken én om Feuds, Posse Feuds en Leader Feuds te beginnen. Tot slot werkt Rockstar aan nieuwe missies om voort te borduren op zowel bestaande als nieuwe personages, alsook dynamische events.

  1.   
    Dedsec's avatar

    Hoop dat ze ook nog meer dingen met de lasso gaan doen, want die is echt geweldig.

  2.   
    tranceguy's avatar

    Gewoon kansloos die zooi.