Video Games Live brengt orkestmuziek van games naar nieuw level

Succesvol ondersteund op Kickstarter en sinds 7 december jongstleden verschenen: Level 6, het nieuwste album van Video Games Live. Dat is heuglijk nieuws, gezien het ensemble inmiddels meermaals heeft bewezen hoogstaande kwaliteit te bieden.

Allicht het tofste aan Video Games Live is dat de meeste muzieksegmenten van de orkestversies persoonlijk door de oorspronkelijke componisten worden gearrangeerd en georkestreerd. Soms wordt zelfs de input van gamedesigners, -producers en -ontwikkelaars meegenomen.

Op Level 6 staan onder andere nummers van Destiny, Final Fantasy X en NieR: Automata, al is de uitschieter ongetwijfeld de orkestversie van Pokémon’s Gotta Catch Em All!, waar ook de oorspronkelijke zanger Jason Paige in zingt. Het album duurt 56 minuten en bestaat uit de onderstaande twaalf tracks.

 • The Legend of Zelda – Breath of the Wild Trailer
 • Pokémon – Gotta Catch Em All!
 • Final Fantasy X – To Zanarkand
 • Metal Gear Solid
 • Undertale – Once Upon a Megalovania
 • The Last of Us – All Gone (No Escape)
 • Earthbound (Mother) Montage
 • Destiny – The Union
 • Tomb Raider Suite
 • Nier Automata – A Beautiful Song
 • Baldurs Gate – Dark Alliance II Suite
 • Classic Arcade Medley

Kortom: open Spotify of bestel het album. Wil je liever gewoon teasers horen van elk nummer van het album, dan kun je bij onderstaande video terecht.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

 1.   
  Dedsec's avatar

  Morgen graag eentje, met waarom is de minimap aan het verdwijnen in games zoals Just cause en Assassins creed ?? Want je moet nu veel meer naar het pauze menu.

 2.   
  Sander Klijn's avatar

  @Dedsec: Indien jij een goed filmpje hebt die deze problematiek tot op de bodem naar voren laat komen, bestaat de mogelijkheid dat ik deze online kan gooien. Dit betekent dus niet dat het per se online komt.

 3.   
  Dedsec's avatar

  @Sander Klijn:

  Dat Google er mee vol staat, en er zelfs mods voor zijn gemaakt lijkt mij genoeg info, maar ok hier heb jij een filmpje https://m.youtube.com/watch?v=M7ZrpTW3Uhs

  Dit is ook iets waar ik me echt zorgen oven maak, want straks doet Rockstar games het misschien ook wel niet meer, en moeten we daar ook vaker naar het pauze menu.

 4.   
  WesterW's avatar

  @Dedsec: Ik maak me er geen zorgen over. Veel games bevatten een mini-map simpelweg omdat iedere game het doet, niet omdat het nodig is voor het spel in kwestie. Breath of the Wild was een stuk toffer om te spelen zonder minimap bijvoorbeeld. Hetzelfde argument gaat overigens op voor skill trees – hoeveel games bevatten wel niet een skilltree die compleet overbodig is? Zie bijv. Mirror’s Edge Catalyst of DOOM.

  Om het toch weer even on-topic te sturen hierzo: Er zit heel wat lekkers op Level 6, al is Undertale’s Once Upon a Megalovania wat mij betreft de absolute winnaar. Een heerlijke renditie van het populaire nummer; heb ‘m nu al een tijdje op repeat staan.

 5.   
  Dedsec's avatar

  @WesterW:

  Maar waarom deden ze dat eerst dan wel ?? en is dat nu niet meer nodig ?? Want ik moet nu veel vaker naar het pauze menu, en waarom worden er mods voor gemaakt als het volgens jou niet nodig is ??

 6.   
  fantasyfreak's avatar

  Bedankt voor deze geweldige tip!!! Ik ben gek op orkestversies van gamemuziek en wist dit nog niet.