Prey uitgebreid met PropHunt-achtige multiplayer en VR Escape Room

Al aangekondigd op de Bethesda E3 persconferentie van afgelopen zomer, maar nu dan eindelijk hier: de multiplayer-modus voor Prey. In Prey: Typhon Hunter nemen Prey-spelers het voor het eerst echt tegen elkaar op, à la een spelconcept vergelijkbaar met de culthit PropHunt.

Nadat de survival-RPG uitgebreid werd met Prey: Mooncrash, dient Typhon Hunter weer als een (gratis) uitbreiding daarop. De multiplayer is dan ook kosteloos binnen te halen voor alle gamers die al beschikken over of wel Mooncrash, dan wel de Digital Deluxe-editie van Prey zelf.

In Typhon Hunter jaagt één persoon als Morgan Yu op een voltallig team van Mimics — de resterende vijf spelers. Binnen een bepaalde tijd moet Morgan alle Mimics uitroeien, maar die kunnen op hun beurt weer veranderen in allerlei voorwerpen en geniepig wegsluipen met de juiste afleidingen.

De komst van Typhon Hunter werd door Bethesda en Arkane Studios gevierd met een stijlvolle trailer, die ook nog eens wat gameplay van de multiplayer ten toon stelt:

Naast Typhon Hunter is vandaag ook een andere uitbreiding uitgerold én gratis beschikbaar gesteld voor Mooncrash-eigenaren; het losstaande TranStar VR.

In deze singleplayer VR-ervaring worden spelers gedropt in een soort Escape Room-esque situatie op Talos 1, het ruimtestation van het basisspel. Aldaar stappen ze in de schoenen van Talos 1-werknemers, die stapsgewijs hun eigen puzzels op moeten lossen.

Saillant detail: TranStar VR speelt zich enkele dagen vóór de gebeurtenissen van Prey af, met ongetwijfeld genoeg referenties naar de “aanstaande” avonturen van protagonist Morgan.

TranStar VR verschijnt op zowel pc als PlayStation VR.

De reboot van Prey is 5 mei 2017 alweer verschenen op PlayStation 4, Xbox One en pc, om afgelopen zomer alweer uitgebreid te worden met de roguelike DLC Prey: Mooncrash (á 19,99 euro). De game en diens uitbreiding werden aardig positief ontvangen, door hun fraaie gevoel voor atmosfeer en vrij diepgaande, flexibele RPG-elementen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren