Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Is PlayStation VR het begin van de virtuele revolutie? | GamersNET Gear

De gloednieuwe virtual reality headset van Sony kwam al langs met een eigen PlayStation VR Unboxing en maakte zelfs een verschijning in de GamersNET Vlogs, maar uiteraard kan een uitgebreide aflevering van GamersNET Gear niet uitblijven.

In hoeverre brengt PlayStation VR de nieuwe revolutie in games aan de (mainstream) man, hoe bevalt het aanvankelijke aanbod van spellen en hoe praktisch is het hele ding nu eigenlijk? Peter behandelt het samen met Tom in deze kersverse editie van GamersNET Gear…

LET OP: Losse games en ervaringen voor PlayStation VR zullen in de komende tijd ook uitgebreid behandeld worden in eigen review-artikelen en video’s! In deze GamersNET Gear vellen we ons (voorlopige) oordeel over het apparaat an sich, niet per definitie de losse games die er nu beschikbaar voor zijn. Houd daarvoor vooral GamersNET in de gaten!

 1.   
  Dreezel's avatar

  Kan zelf niet wachten maar eerst even de ps pro binnenslepen en dan kijken voor de vr
  Vr als echte next gen gaming zal de bom worden

 2.   
  jorisboots's avatar

  JUICHEN
  https://www.youtube.com/watch?v=e2LSoNYMAtY

 3.   
  MaTriXX's avatar

  Krijg het als het goed is deze week allemaal binnen, Heb de VR besteld inclusief de Bigben Camera Standaard en de Official licensed Stand voor Playstation VR plus Eve Valkyrie en VR Worlds (lijkt me vet om tussen de haaien te zwemmen :D) en de 2 Move Controllers.
  Camera had ik nog die bij me PS4 bundel zat.

  Heb hem zelf uitgetest bij Media Markt en was vet.

  BTW die Star Wars game is dat MP of SP ? want het ziet er gruwelijk uit.

 4.   
  Tom's avatar

  Star Wars: Battlefront – X-Wing VR Mission is volledig singleplayer. Op Gamescom hebben Peter en ik ‘m al mogen uitproberen, de video preview is vrij duidelijk over wat te verwachten van die experience. ๐Ÿ™‚

 5.   
  mheiden21's avatar

  Ben toch wel nog enigzins sceptisch omdat de PSVR slechter presteert dan de duurdere varianten. En qua kosten is het toch een flinke hap uit je portemonnee. Ik denk dat het nog wel een aantal jaar duurt voordat iedereen aan de VR zit. Mede door de kosten en aanbod van games.

 6.   
  Ryan2000's avatar

  Zou hem zo willen bestellen, maar ja, de prijs. Hopelijk kan je hem binnenkort in de mediamarkt uitproberen ๐Ÿ˜›

 7.   
  kiesmaarwa's avatar

  Ik vind โ‚ฌ500 nog teveel centjes voor een -geweldig- idee waarvoor nu nog nauwelijks goede games zijn aangekondigd die mij interesseren.
  Want volgens mij is 80% van de games die op de rol staan een oninteressante tech demo of game van 3 uurtjes speelduur. Het meeste van de overige announcements klinkt niet erg boeiend en dan hou je eigenlijk alleen Batman VR en RE7 over.

  Maar goed, eerst maar eens zelf die PS VR checken bij de Mediamarkt of Gamemania (reclame reclame, moneyz moneyz) en dan een meer gefundeerde mening op papier zetten.

  De enige vraag waar ik op t moment mee zit, is hoe lang die snoer nou eigenlijk is, dus hoe ver je van je ps4 kunt staan. Ik voel er weinig voor om steeds nieuwe tv’s te moeten kopen, omdat er een Move controller in de oude geparkeerd zit (…aangezien je niet echt kunt zien hoe ver je van je tv of andere voorwerpen af staat).

 8.   
  MaTriXX's avatar

  Tom schreef, "Star Wars: Battlefront – X-Wing VR Mission is volledig singleplayer. Op Gamescom hebben Peter en ik ‘m al mogen uitproberen, die (video) preview is vrij duidelijk over wat te verwachten van die experience."

  Vet een SP X-Wing VR singleplayer campaign, ik ben zeer benieuwd.

 9.   
  MaTriXX's avatar

  ”Ryan2000″ schreef, "Zou hem zo willen bestellen, maar ja, de prijs. Hopelijk kan je hem binnenkort in de mediamarkt uitproberen ๐Ÿ˜› "

  Hij is al in de Media Markt uit te proberen, ik zelf heb hem getest in filiaal Rotterdam zuid..

 10.   
  remcoabc's avatar

  ik wacht nog even op apple VR die na xbox vr zal komen en zon 1.000.000 zal gaan kosten, waarbij je nog allemaal games kan kopen die (wel exclusief voor apple ofcourse) 60 euro per stuk zullen kosten, en oja microsoft zal natuurlijk proberen windows 10 vr te maken met als grootste webshop de windows store, want iedereen wil dat…

 11.   
  BrainsBush's avatar

  PSVR een week intensief in gebruik. Ben helemaal verkocht. Het mag dan wel grafisch minder zijn dan een 4K/HDR scherm, maar de beleving in VR is ongekend. Probeer eerst maar eens bv Driveclub VR (Wombat auto,waar je buitenboord kunt hangen) en daarna weer een andere racegame op een 2D scherm. Dan is dat laatste, ondanks grafisch beter, toch behelpen.

  Er wordt best veel geschreven en geroepen/nagepraat dat er alleen maar techdemo’s zijn. Daarmee ben ik het niet eens. Ook nu zijn er al een flink aantal full games in diverse genres te verkrijgen en de nabije toekomst belooft nog veelmeer goeds –> Robinson the Journey, GT Sport, Resident EVil 7 etc etc.

  Eerste uren was echt wel even wennen aan de PSVR. Zelfs een beetje dizzy. Maar het went en nu gelukkig nergens geen last meer van.
  Als je bij games als EVE Valkyrie en RIGS in de cockpit zit en om je heen kijkt: KWIJL in het kwadraat.

  Nee ik heb geen aandelen Sony oid maar ben gewoon erg enthousiast. Ja โ‚ฌ400 en dan nog de camera en move controllers erbij is een flinke investering, maar als het kan, why not.

  Voor de twijfelaars: ga zeker de demopod uitproberen!

  Check ook eens de VR titels die (nog) minder bekend zijn, zoals Wayward Sky, Here they Lie en de “film” Allumette

 12.   
  CHILLOZZ's avatar

  heb afgelopen vrijdag voor het allereerst een PSVR [En uberhaubt een VR] bril op mn koppie gehad.

  Ik heb toen die game rigs?? gespeeld. Die game waar je in een soort robotpak zit en dan enemy’s kun killen door ze kapot te schieten en dan kun je een bal scoren. soort van basketball/shooter game.

  Opzich heel leuk, De diepte in het beeld is erg gaaf gedaan vooral als je springt. [In die game kun je ook heeeeel hoog springen] En daardoor krijg je dan ook wel echt dat hoogte gevoel.

  Echter werd ik naar ongeveer einde 1e helft er wel enigzins misselijk van. Maar ik vermoed dat dit misschien ook wel een kwestie van wennen is. [Vooral omdat ik dat hele VR dus nog nooit gedaan had]

  Merk wel dat je dat wel echt moet leren. In het begin kijk je vrolijk overal rond om alles te ontdekken. Maar toen ik eenmaal echt IN de game in strijd zat merkte ik zelf wel dat ik eigenlijk vrijwel de hele tijd alleen maar rechtdoor keek. Dus enemy’s schoten me dan van de zijkanten. En ipv dan om te kijken draaide ik me dan helemaal om. Wat uiteraard trager gaat dan omkijken. Dat is een kwestie van wenning.

  Vermoed dat als je dat dus veel doet je wellicht nog sneller misselijk kunt worden.

  Verder zag ik wel op zn tijd eens wat wazig. Merkte al vrij snel dat de bril wel echt GOED strak tegen je bakkes aan moet zitten voor t optimale beeld.

 13.   
  GamezMaster's avatar

  CHILLOZZ schreef, "heb afgelopen vrijdag voor het allereerst een PSVR [En uberhaubt een VR] bril op mn koppie gehad.
  Ik heb toen die game rigs?? gespeeld.

  verhaal…

  Merkte al vrij snel dat de bril wel echt GOED strak tegen je bakkes aan moet zitten voor t optimale beeld."

  Ik heb de VR ook aangeschaft, en heb RIGS er meteen bij besteld.
  Verschillende DEMO’s geprobeerd, en waar ik echt misselijk van wordt zijn barrel rolls bij EVE: Valkyrie.
  RIGS wordt ik totaal niet misselijk van en is erg gaaf.

  De bril zo dicht mogelijk bij je ogen lijkt inderdaad het meest scherpe resultaat te geven, wat vaak ook werkt is even de optie “Pas VR headset aan” aan te zetten, en de bril iets verschuiven tot je alles scherp ziet.

  Wennen is het zeker, maar ik kan nu gemakkelijk 2 uur non stop RIGS spelen. Misselijkheid valt me enorm mee.

  Wat mij vooral op viel op de demo disc, was hoe onscherp Driveclub wel niet is. vooral als de race is afgelopen en de andere auto’s langsrijden. Daar mag nog wel een optimalisatie slagje overheen.

  Nu wachten op Eagle Flight.
  Battlezone is ook erg gaaf, maar nu nog echt iets te duur voor de speelduur.