Dit zijn de beste console- en hardware-deals van Black Friday 2018

Het is Thanksgiving in Amerika en voor ons Nederlanders betekent dat maar één ding: Black Friday is in aantocht! Nadat we eerder al de beste game-deals bespraken, is het nu de beurt aan hardware en consoles. Daar moet wel bij worden aangemerkt dat veel hardware-winkels (nog) niet met Black Friday zijn begonnen: zij wachten tot de daadwerkelijke vrijdag.

Xbox One

Te beginnen met de Xbox One. Op Bol.com (alsook Nedgame) kun je de Xbox One X en een exemplaar van Forza Horizon 4 en Forza Motorsport 7 oppikken voor 399 euro (388 bij Nedgame), wat een besparing van 100 euro oplevert. Daarnaast kun je bij Bol.com (en opnieuw: ook Nedgame) kun je ’s wereld krachtigste console kopen in combinatie met Battlefield 5 én Battlefield 1943 kopen voor 394 euro (388 euro bij Nedgame). Mocht je de Battlefield-franchise dus een warm hart toe dragen, is dit de beste deal voor de rekenkundig sterkste spelcomputer ter wereld.

Mocht je echter meer met Fallout hebben, dan ben je bij Game Mania op het juiste adres voor een Xbox One X: deze winkel biedt een bundel met Fallout 76 aan voor 379 euro, wat neerkomt op een korting van 100 euro. Nedgame biedt dezelfde deal, maar dan voor één eurootje minder.

De goedkopere Xbox One S is tijdens Black Friday eveneens in prijs verlaagd. Zo is dit apparaat bij Game Mania te koop voor 209 euro, waarbij je óók nog eens twee grote titels krijgt: Fallout 76 en Forza Horizon 4. Voor 195 euro heb je bij Bol.com en Nedgame een Xbox One S én een tweede controller. Tevens kun je de keuze maken om die controller in te ruilen voor een exemplaar van Forza Horizon 4; deze bundel vliegt namelijk voor dezelfde prijs over de toonbank. Voor liefhebbers van het immens populaire Fortnite is er nog een laatste deal op Bol.com: voor 189 euro krijg je een Xbox One S én 2.000 V-Bucks (ter waarde van 20 euro).

PlayStation 4

Over naar concurrent Sony. Zowel Bol.com als Nedgame biedt maar één bundel, namelijk een PlayStation 4 Slim, twee controllers en Marvel’s Spider-Man voor respectievelijk 289 en 288 euro. Game Mania biedt diezelfde bundel, maar tevens diezelde collectie plus Call of Duty: Black Ops 4. Deze bundel gaat voor 319 over de toonbank.

Nintendo Switch

Hoewel Nintendo het in ons land (in tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) vooralsnog rustig aan doet rondom, is de Switch wél verkrijgbaar in een afgeprijsde bundel, en wel bij Game Mania. Voor 339 euro krijg je de console en een sloot aan accessoires, zoals ergonomische grips voor de Joy-Con-controllers, beschermers voor de controllers, een screen protector, een schoonmaakdoekje en een microSD-kaartje met 32 GB aan opslagruimte. Daarnaast krijg je er een mooie hoes bij, om je gloednieuwe Switch onderweg te beschermen.

Controllers

Maar daarmee zijn we nog niet klaar: controllers gaan eveneens in de uitverkoop. De PlayStation 4-controller van Sony is bij Bol.com bijvoorbeeld te koop voor 39 euro. Mocht je bovendien interesse hebben in Fortnite, heeft deze gigant een nog veel betere deal: een controller voor dezelfde prijs, maar dan met een speciale outfit én 500 V-Bucks. Bij Nedgame is de PlayStation 4-controller (zonder Fortnite-bonus) te koop voor 38 euro.

Ook de controller voor de Xbox One gaat goedkoper over de toonbank dan normaal: voor 38 euro tik je er bij Nedgame eentje op de kop, en Bol.com biedt hem voor een ronde 40 euro aan. Bij Game Mania worden de controllers voor zowel Xbox als PlayStation voor 39,98 euro verkocht, maar daar moet je nog eventjes wachten op de deal, want deze gaat pas op Black Friday zelf live.

De laatste controller die voor een schappelijk prijsje te koop is, is voor de pc-gamer. De Steam Controller is namelijk voor 38,49 euro te koop. Mocht je dus op zoek zijn naar een pc-controller: het apparaat van Valve biedt nét wat meer functionaliteit (zoals dubbele trackpads) en gaat tijdens de Black Friday-periode mee in de prijs van zijn concurrenten.

Overige hardware: de NVIDIA Shield

Tot slot nog de noemer ‘overige hardware’, waar vooralsnog de NVIDIA Shield TV de enige serieuze kandidaat is. Deze gaat met 25 procent korting over de toonbank, waarmee de prijs op 179 euro uitkomt. Dat is 50 euro minder dan normaal voor de versie met afstandsbediening en controller. Diezelfde korting krijg je op de Shield TV met alleen de afstandsbediening: deze is tot en met 26 november (beter bekend als Cyber Monday) te koop voor 149 euro. De actie is geldig bij Coolblue (zonder controller), Bol.com (op het moment van schrijven alleen de versie met controller), Media Markt (nog niet live) en uiteraard via NVIDIA’s eigen Shield Store. Mocht je dus op zoek zijn naar een apparaat voor (game-)streaming, dan is deze week je kans om een mooie deal te scoren.

Heb jij nog mooie hardware-deals gezien? Deel ze vooral in de reacties, zodat je medegamers er ook profijt van kunnen trekken!

 1.   
  tijn80's avatar

  Forza Horizon 4 voor €34,99 opgepikt. Vind tot nu toe de aanbiedingen voor de Switch erg tegenvallen qua games. Hopelijk morgen meer.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik heb bij bolletje. een ps4 controller gekocht. Daar gaf hij idd eerst 39 euro aan. Maar bij betalen werd het ineens 37,05 Dus nog ietsjes goedkoper..

  Vind dan 37,05 voor een GEN2 ps4 controller niet duur. Dus ik heb die apparte oranje gekocht.

  vraagje. is er bij forza horizon 4 nog een editie te koop waar je ook die dubble gamecredits krijgt ?? ik heb horizon 3, Maar dan volgens mij een apparte editie want ik krijg bij die wheelspins altijd het bedrag verdubbeld.

 3.   
  someone else's avatar

  Wow, de switch was om 11u al uitverkocht bij MM…

 4.   
  tranceguy's avatar

  @someone else: 2 bundels niet, echter die gaan voor ongeveer 100 meer….