Baas InXile annuleert pensioen na overname door Microsoft

Eerder deze maand vond de X018-persconferentie plaats, waar werd aangekondigd dat Microsoft de studio’s InXile en Obsidian had overgenomen. Hoewel niet iedereen even blij is met de acquisities, is de directeur van InXile dat wél: eigenlijk zou Brian Fargo na de release van Wasteland 3 met pensioen gaan, maar sinds de overname door Microsoft is dat plan van de baan.

Volgens Fargo krijgt InXile met de overname meer geld en mogelijk meer tijd voor de ontwikkeling van zijn games. Zeker aan het einde van een ontwikkelcyclus kan zelfs een klein beetje extra tijd al een boel schelen, aldus de beste man. In dat stadium kan een ontwikkelaar namelijk gaan nadenken over dingen als moeilijkheidsgraden, het raken van de juiste snaren en het tempo in zijn games. Als kleinere ontwikkelaar zegt Fargo dat het moeilijk is om die extra ademruimte te krijgen vanwege financiële beperkingen. Microsoft zou deze wegnemen, wat moet resulteren in een betere afwerking.

Hoewel InXile met met de overname door Microsoft geen AAA-games gaat ontwikkelen, zegt Fargo dat men het gebied tussen AA- en AAA-spellen verder wil verkennen. Daarbij is het bedrijf niet langer afhankelijk van crowdfunding, wat eerder een belangrijke bron van inkomsten was voor InXile. Vanaf nu doet het bedrijf hier niet aan, ondanks dat directeur Fargo in de raad van adviseurs van crowdfunding-platform Fig zit.

Overigens zijn tijd en geld niet de enige voordelen van de overname: ook krijgt InXile toegang tot de vele testers, ervaringsdeskundigen en psychologen binnen Microsoft. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij dingen als ondersteuning voor controllers, zodat gamers niet als beta-testers hoeven te worden behandeld.

Tot slot benadrukt Fargo dat er geen fusie met Obsidian, de andere door Microsoft overgenomen studio, op de planning staat. Wel zal de relatie tussen InXile en de RPG-gigant nauwer worden, zodat ze zo nu en dan overleg zullen plegen bij het maken van hun games.

Kortom: de doemdenkers die zeggen dat Microsoft bedrijven als InXile en Obsidian zal verpesten door zijn invloed, kunnen voorlopig rustig slapen als we Brian Fargo mogen geloven.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren