Warcraft 3: Reforged aangekondigd; verschijnt volgend jaar

Warcraft 3 staat bij velen te boek als een van de beste games ooit, en voor hen is er goed nieuws: op BlizzCon 2018 is aangekondigd dat het spel volgend jaar voorzien wordt van een remaster. Deze gaat door het leven als Warcraft 3: Reforged.

De remaster is uiteraard een visuele upgrade ten opzichte van het origineel, maar ook de online matchmaking is gemoderniseerd. Ook zegt Blizzard dat er honderden veranderingen worden doorgevoerd in heroes, eenheden en gebouwen. Daardoor ligt ook de balans dus anders dan in het oorspronkelijke Warcraft 3.

Hoewel Warcraft 3: Reforged pas volgend jaar verschijnt, is de game vanaf vandaag te pre-orderen. Daarbij kun je kiezen tussen de reguliere versie en de Spoils of War Edition. Bij die laatste krijg je extra dingen voor andere Blizzard-games. Denk daarbij aan een Meat Wagon Mount in World of Warcraft, die ook een werkende katapult heeft, maar ook aan vier nieuwe Heroes in Heroes of the Storm en de The Third War Card Back in Hearthstone. Daar blijft het echter niet bij: Blizzard zegt dat er in de toekomst nog meer inhoud van de Spoils of War Edition worden onthuld.

Warcraft 3: Reforged verschijnt in 2019 exclusief voor pc.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Heel mooi na warcraft 3 en frozen throne was ik klaar, ik heb WoW geprobeerd maar vond echt niks aan.
  Hopelijk komt die ook na de Mac toe, aangezien origineel ook op de Mac uit kwam.

 2.   
  WesterW's avatar

  WHOO! Mijn jeugdverslaving is terug!

 3.   
  Supermanneke's avatar

  De enige leuke aankondiging van Blizzcon dit jaar. Geheel als een idioot al gepreordered.