Blizzard biedt optie tot restitutie na hevige kritiek op Warcraft III: Reforged

De launch van Warcraft III: Reforged is er met grote zekerheid eentje die bij Blizzard niet de boeken in gaat als een succesvolle, alsook bij een flink deel van de achterban. Sinds de game speelbaar is regent het klachten van de fanbase, die het veelal hebben over bugs en ‘een flinke downgrade’, waarbij Blizzard naar verluidt een hele hoop content uit de game heeft gesloopt sinds de demo op BlizzCon. Je geld terugvragen bleek voor de ontevreden klanten ook een onmogelijk iets, al heeft Blizzard daar inmiddels verandering in gebracht.

Via Blizzards eigen Battle.net website valt per heden een restitutie aan te vragen, waarbij sommige aanvragen direct afgewikkeld worden, als we de mensen op Reddit mogen geloven. Diezelfde mensen willen overigens ook nog even benadrukken dat Blizzard dit naar alle waarschijnlijkheid alleen maar doet omdat ze gruwelijk onder druk zijn gezet, waar misschien wel een kern van waarheid in zit.

Blizzard zelf heeft inmiddels via een behoorlijke lap tekst ook gereageerd op de controverse die de launch van Warcraft III: Reforged heeft veroorzaakt. Het ontwikkelteam bespreekt in grote lijnen welke problemen ze inmiddels verholpen hebben en welke nog op het to-do lijstje staan, alsook waarom bepaalde (voor de fans onbegrijpelijke) keuzes zijn gemaakt. Mocht je benieuwd zijn naar deze uitgebreide uitleg, dan kun je deze terugvinden op het forum van Blizzard.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Geniet na vele jaren opnieuw van de game, mensen zeuren te graag tegenwoordig.

 2.   
  Anoniem-1558431665's avatar

  Ik begrijp de kritiek, Reforged is een uitgeklede versie van de classic. Geen customs campaign, geen ranked matches, geen profielen, geen leaderboards, kwa opties is het ook minder. Nu werkt alles via custom games, wanneer je de “oude” skirmish mode wilt spelen in je eentje of wilt co-op’en met vrienden.
  Ook de cinematics vallen vies tegen, althans niet wat ze eerder hebben laten zien.
  Maar ik denk dat Blizzard later veel opties gaat toevoegen, als je gaat kijken hoe Star Craft 2 eruit zag op release, en wat het nu is geworden. Customs campaigns, ranked en leaderboards zullen gegarandeerd terug gaan komen, alleen de vraag is wanneer.

  Maar waar ik het meeste aan stoor, ze hebben de oude versie ook geüpdate naar Reforged. Wanneer je de oude Warcraft 3 opstart, wordt deze automatisch geüpdate naar de nieuwste versie. Dan kan je geen custom campaigns meer spelen, geen leaderboards meer, geen profielen meer etc.

  Om nog te genieten van de oude WC3, heb je dus een hard copy nodig maar deze kunnen niet meer online worden gespeeld, alleen nog maar via lan. Tenzij je deze update met de nieuwste patch, maar dan krijg je de uitgeklede Reforged update.

  De enige verschil tussen Reforged en de classic, zijn de graphics, verder niks.

  Dus ik kan alle kritiek begrijpen!