Ken en Incineroar zijn laatste vechters in Super Smash Bros. Ultimate; DLC bevestigd

Tijdens de laatste Nintendo Direct over Super Smash Bros. Ultimate zijn de laatste twee speelbare personages onthuld: Ken uit Street Fighter en de Pokémon Incineroar. Die eerste is gebaseerd op de Ken uit Super Street Fighter II Turbo, maar hij is niet zomaar een echo fighter van Ryu. Dat is logisch, want die zit ook in de game, dus een exacte kopie zou onlogisch zijn.

Ken is wat sneller dan Ryu en ook zijn aanvallen zijn anders. Zo is zijn beroemde Hadoken net iets anders van vorm en ook aanvallen als Hell Wheel en Focus Attack maken het verschil. Net als Ryu heeft Ken ook twee Final Smash-aanvallen: de draaiende en flashy Shinryuken. Als je echter een Final Smash uitvoert in de buurt van een tegenstander, voert Ken een Shippu Jinraikyaku uit.

De laatste vechter die de ring betreedt in Super Smash Bros. Ultimate is Incineroar, de laatste evolutie van de starter-Pokémon Litten uit Pokémon (Ultra) Sun en (Ultra) Moon. Dit wezen schreeuwt natuurlijk WWE, en dat is weerspiegeld in de aanvallen die hij kan uitvoeren. Zo kan hij krachtiger gooien dan de meeste karakters in de game. Bij een succesvolle aanval poseert Incineroar voor het publiek, maar gelukkig vormt dat geen bedreiging voor je verdediging.

Wel is en blijft Incineroar natuurlijk een Pokémon, dus zijn signature move Darkest Lariat is ook aanwezig in de langverwachte Smash-game. Ook kent de vechter de aanval Cross Chop, waarmee je je van bovenaf op je tegenstanders werpt. Ook kan Incineroar opponenten letterlijk in de touwen gooien, waarna ze terug komen vliegen. Als je de druk op de knop goed timet, voer je een krachtige Lariat uit.

Ook kent Incineroar Revenge, waarmee zijn volgende aanval wordt versterkt. Tot slot is de Final Smash van Incineroar bekendgemaakt: Max Malicious Moonsault, gebaseerd op de Z-Move Malicious Moonsault uit de recente Pokémon-games. Deze aanval is de ultieme versie van de Z-Move en belooft tegenstanders een behoorlijk pijnlijke nederlaag te bezorgen.

Met Ken en Incineroar zijn er 74 speelbare personages bekend, wat volgens Nintendo het uiteindelijke aantal is. Deze speel je vrij in de volgorde waarin ze hun intrede doen in de Super Smash-serie. Dit is hoe het uiteindelijke roster eruit ziet wanneer je alle personages hebt vrijgespeeld:

Dus nee, Waluigi zit nog altijd niet in Super Smash Bros. Ultimate. Er is echter nog hoop: Nintendo kondigt DLC aan voor de fighter. Er komen na de release vijf personages en arena’s bij het roster. Elk nieuw personage voegt daarnaast meerdere muziektracks toe. Per stuk kosten de nieuwe karakters 5,99 dollar, maar er komt ook een Fighters Pass voor 24,99 dollar. Deze bevat alle DLC, alsook een Mii Swordfighter-outfit gebaseerd op Rex uit Xenoblade Chronicles 2.

Maar je hebt vast al opgemerkt dat we niet zeggen wíé er als DLC naar Super Smash Bros. Ultimate komt. Dat komt doordat Nintendo zelf niet bekend kan maken om wie het gaat. Alle personages die ooit in de franchise hebben gevochten, zijn al aangekondigd. We weten dus dat het sowieso debutanten zullen zijn, maar verder blijft de identiteit van de vechtersbazen een mysterie. De DLC komt verspreid over ongeveer een jaar uit.

Tot slot kondigt Nintendo een gratis en tijdelijk verkrijgbare bonusvechter aan: Piranha Plant. Deze beroemde plant kan gifaanvallen uitvoeren, alsook spijkerballen gooien en aanvallen op de lange afstand. Piranha Plant komt enkele maanden na de release uit, en zal gratis zijn voor de mensen die de game op tijd aanschaffen.

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december exclusief voor de Nintendo Switch.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren