GTA Online wordt (opnieuw) spookachtig met Halloween 2018

Het weer wordt (eindelijk) guurder, de temperaturen dalen en het wordt steeds vroeger donker, en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: tijd voor Halloween in zo ongeveer elke game. Nu is ook GTA Online aan de beurt, waarbij vooral spookachtige items en spelmodi terugkeren uit eerdere events rondom Halloween.

Zo keren de Slasher- en Slashers-modi terug uit eerdere evenementen. In deze spelvarianten nemen een of meerdere Slashers het op tegen de Hunted. Bij Slasher is er één persoon die gewapend is met een shotgun, die moet jagen op tot zeven Hunted die in eerste instantie slechts een zaklamp hebben. Na drie minuten, echter, krijgen de Hunted zélf ook een shotgun om mee te jagen op de Slasher. Bij meerdere Slashers is het compleet donker, maar zijn de Hunted voorzien van warmtezicht en zaklampen. Zij kunnen dus stukken meer zien dan de Hunted, maar de rollen worden gaandeweg omgedraaid.

Mocht je het wat spiritueler aan willen pakken, is er de Lost vs. Damned-modus. Hierin nemen Angels en Devils het tegen elkaar op in het ultieme zielengevecht. In deze variant is de tijd van groot belang: de engelen krijgen Armor en Health terug als de zon in de game op is, waar de duivels dit krijgen als het donker is. Dit verandert elke minuut, waardoor timing cruciaal is.

Ook is er Condemned, een soort tikkertje met dodelijke afloop. Een speler met pech wordt gemarkeerd als stervende zodra de timer afloopt. De enige manier om dat lot af te wenden, is door een andere speler om te leggen.

Dan is er nog Come Out to Play, waarin drie Runners de weg naar huis moeten vinden, terwijl ze achtervolgd worden door Hunters. Die laatste groep heeft onbeperkt veel levens, maar daar staat een beduidend minder wapenarsenaal tegenover. Ook moeten de Hunters op hun motorfietsen of ATV’s blijven zitten. De Runners zijn, zoals de naam al doet vermoeden, te voet, maar tevens tot de tanden toe bewapend om de Hunters een kopje kleiner te maken.

De laatste horrormodus is Beast vs. Slasher, waarin slechterik het tegen slechterik opneemt. The Beast is back, en deze keer met vrienden: deze supersnelle en hoogspringende beesten moeten alle checkpoints op de map verzamelen. De Slashers zijn zwaarbepantserd en -bewapend, maar wel een stuk trager dan de Beasts. Zij moeten de Beasts zien te stoppen in het behalen van hun doel.

Maar al deze spelmodi zijn natuurlijk niets waard als er niks mee te halen valt. Daarom is ook exclusieve Halloween-content uit de dood herrezen, die tot en met 5 november met 35 procent korting te krijgen is. Denk daarbij aan de stijlvolle LCC Sanctus-motor, de Albany Lurcher, de Albany Fränken Stange en verschillende Halloween-maskers.

Ook een aantal reguliere voertuigen gaat in de aanbieding ter ere van Halloween, alsook enkele Properties en Add-ons:

 • B-11 Strikeforce – 30%
 • FH-1 Hunter – 30%
 • Imponte Duke O’Death – 35%
 • Enus Stafford – 30%
 • Festival Bus – 30%
 • RCV – 35% off
 • Armored Boxville – 35% off
 • HVY Chernobog – 30% off
 • JoBuilt Phantom Wedge – 35% off
 • Executive Offices – 40% off
 • Office Garages – 30% off
 • Office Garage Custom Auto Shop & Renovations – 30% off
 • Tot slot helpt Rockstar je een handje om bovenstaande items te kopen door de hoeveelheid geld en RP die je tijdens het spelen verdient tijdens het Halloween-evenement, te verdubbelen. Al deze Halloween-goedheid is per direct live en zal doorgaan tot en met 5 november aanstaande.

  1.   
   Mike2165's avatar

   Zalig kan ik weer eens terug naar gta

  2.   
   the ultimate gamer boss's avatar

   no thanks totaal niet intresant meer heb heel die map nu wel misselijk gespeeld en is met mods ook niet meer intressant

  3.   
   RLXTR's avatar

   Nice! Blijft een leuke game, wat mij betreft.