Wat zijn de beste boeken in Skyrim?

Van geschiedenisboeken tot novellas, The Elder Scrolls 5: Skyrim zit vol met boeken die gamers meer vertellen over de wereld waar ze doorheen banjeren. Waarschijnlijk heb ook jij geen enkele van deze werken gelezen. Heb je wat gemist?

Brian David Gilbert van Polygon heeft wél alle 337 boeken in Skyrim gelezen. Dat zijn 316.000 woorden. Als je nagaat dat een gemiddelde roman rond de 70.000 – 90.000 woorden zweeft, besef je pas hoeveel werk Bethesda in de lore heeft gestopt.

Gilbert behandelt een greep uit deze immense bibliotheek – van het hilarisch slechte The Chronicles of Nchuleft tot het best wel geniale Advances in Lockpicking. Het laatstgenoemde instructieboek bevat bijvoorbeeld deze zin:

Some thieves can’t read. If you can’t read, get someone to read this book to you. It will make more sense then.

Er zit goud tussen de boeken in Skyrim, maar Brian David Gilbert toont op ludieke wijze aan dat je daar wel even voor moet zoeken.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

  1.   
    S3MM3R's avatar

    Had dit al keer gezien, heerlijk!

  2.   
    tijn80's avatar

    Deze vind ik matig. Die over de tijdlijn van Zelda is echt bizar