Pokémon GO viert wereldmeisjesdag met Shiny vrouwelijke Nidoran

In ons land is 11 oktober al verstreken, maar in Amerika begint deze dag op het moment van schrijven pas net, wat blijkt uit de meest recente aankondiging van Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic: 11 oktober is wereldmeisjesdag en dat wordt gevierd. De komende uren verschijnen er meer vrouwelijke Pokémon dan normaal in onze eigen wereld, waarbij de focus ligt op de vrouwelijke vorm van Nidoran en haar evoluties: deze kunnen namelijk worden gevonden in Shiny-variant!

Dit evenement is slechts van korte duur: het is op 11 oktober om 22:00 uur (Nederlandse tijd) begonnen en loopt slechts tot dezelfde tijd vandaag. Dat is te verklaren doordat er al een ander evenement loopt met Pokémon van het Psychic-type. Tijdens het event verschijnen de vrouwelijke vorm van bijvoorbeeld Pikachu, Wobuffet en Clefairy vaker dan we gewend zijn. Maar zoals eerder al gezegd is de nieuwe shiny-vorm het topstuk van het mini-evenement: de vrouwelijke vorm van Nidoran kan nu aangetroffen worden in roze variant, waar deze Pokémon normaal gesproken blauw is.

De aankondiging impliceert overigens dat ook de geëvolueerde vormen Nidorina en Nidoqueen in hun Shiny vorm te vinden. Dit zou de eerste keer zijn dat ook evolutievormen in een ander kleurenschema te vinden zijn in het wild. Waar de eerste twee vormen in de familie roze van kleur zijn, is Nidoqueen in haar Shiny variant een combinatie van groen en lichtroze.

Overigens is er op het moment van schrijven nog geen indicatie dat er een shiny Nidorina of Nidoqueen in het wild is aangetroffen. Mogelijk ligt dit aan het feit dat deze Pokémon simpelweg zeldzamer zijn, maar het zou ook kunnen gaan om een verspreking aan de kant van Niantic. Hoe dan ook, de kansen op een shiny variant in de vrouwelijke Nidoran-familie zullen de komende twintig uur ongetwijfeld hoger liggen dan normaal. Wel blijft de kans op een shiny vrouwelijke Nidoran hoogstwaarschijnlijk bestaan nadat het evenement ter ere van Wereldmeisjesdag afloopt.

Dit evenement is ook in een ander opzicht nog nooit eerder gezien: de maand oktober staat in het teken van de legendarische water-Pokémon Suicune, waarbij andere wezens van dat type centraal staan. Daarnaast loopt het eerder genoemde Psychic-evenement nog. Dit is de eerste keer dat er drie events tegelijkertijd lopen in Pokémon GO, ook al gaat slechts om 24 uur aan overlap.

Hebben jullie al een roze Nidoran gevangen? Laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren