Pokémon GO krijgt event met Psychic-types; Shiny Drowzee wordt toegevoegd

Het najaar doet met rasse schreden zijn intrede in 2018, dus zal het aantal actieve Pokémon GO-spelers ongetwijfeld aan het dalen zijn. Ontwikkelaar Niantic doet echter nog altijd zijn best om liefhebbers vast te houden. Eerder werden bijvoorbeeld Shiny Krabby en de mythische Deoxys aan het spelletje toegevoegd. Hier komt nu nóg meer goedheid bij: vanaf morgen kunnen we een ruime week meer Pokémon van het Psychic-type vinden in de wereld om ons heen.

Meestal gaat het bij dit soort events om een select aantal Pokémon van het betreffende type, omdat er simpelweg te veel wezens zijn om ze allemaal in de spotlight te zetten. Niantic heeft alvast Ralts, Abra en Baltoy aangekondigd, maar er is nog een waarschijnlijke kandidaat: Drowzee. Deze psychische tapir wordt met het event ingevoerd als Shiny-variant. Daarmee is het oude patroon van Raid Bosses weer hersteld: Drowzee werd onlangs in het laagste niveau toegevoegd als baas, maar was letterlijk de enige Pokémon in deze categorie in maanden die nog geen variant met een ander kleurenschema kende.

Een minder waarschijnlijke kandidaat voor vaker voorkomen tijdens het zogeheten Psychic Spectacular-evenement, is Beldum. Deze stalen Pokémon krijgt later in oktober namelijk een eigen Community Day, waarbij hij drie uur lang (tussen 11:00 uur en 14:00 uur) extra vaak voorkomt, waarbij tevens de Shiny-vorm wordt ingevoerd. Het zou dan ook dubbelop zijn om Beldum de komende twee weken significant vaker te laten spawnen.

Het Psychic Spectacular event in Pokémon GO begint dus op 5 oktober, en wel om 22:00 uur (Nederlandse tijd). Het loopt dan door tot en met 14 oktober om datzelfde tijdstip. Gedurende deze periode vinden we dus meer Psychic-types, maar ook krijgen we meer Field Research-taken voorgeschoteld met een psychisch thema. Ongetwijfeld zal een potentieel Shiny Drowzee tot de beloningen voor deze quests behoren.

Ongetwijfeld is dit event een opstapje naar het immer interessante Halloween-evenement dat Pokémon GO aan het einde van de maand ongetwijfeld gaat krijgen. De Nederlandse weersvoorspellingen voor de komende tijd zijn prima, dus wie weet weet Niantic in onze contreien inderdaad nog de nodige spelers te trekken!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren