Volgend jaar is je PlayStation ID eindelijk te wijzigen

Het zit er dan eindelijk aan te komen; vanaf volgend jaar kan je jouw gehate PlayStation ID wijzigen. Dit jaar wordt de functie getest in de PlayStation Preview Program en als dit allemaal goed gaat moet iedereen begin volgend jaar zijn naam kunnen veranderen.

Sony heeft dit vandaag officieel aangekondigd. Net zoals bij de Xbox kan je binnenkort eenmalig je naam veranderen zonder extra kosten. Mocht je daarna nog willen wijzigen van ID dan kost het je een tientje, maar ben je PlayStation Plus-abonnee dan is de schade slechts vijf euro.

Mocht je na het wijzigen van je naam toch weer heimwee krijgen naar je eerdere ID dan is het, in ieder geval tijdens de Preview Program die start in november, mogelijk om de boel terug te draaien. Begin 2019 is de functie voor iedereen beschikbaar en in de tussentijd worden nog wat updates belooft vanuit Sony.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ben zelf nog heel tevrede met mijn “DutchGamer-W-” account naam.
  Maar ik had er ook heeeel goed over na gedacht. xD

  Het is overgens best prijzig om een naam te veranderen.

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Ergens wel weer kut gezien de naam die ik gereserveerd heb nog altijd onbruikbaar blijft maar ik ben blij van men naam af te kunnen.

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ondertussen op de PC: Hmm ik wil geen Alfa Warrior meer heten maar PingWing, kosten: €0,-.
  Done in een paar seconden en (op steam) weet iedereen nog dat jij, jij bent, want je hebt een geschiedenis van usernames die je kunt inzien.

 4.   
  PaNNa's avatar

  Belachelijk het na de eerste keer weeral geld moet kosten. Blij dat ik het console tijdperk achter me gelaten heb en enkel nog op de pc game.

 5.   
  Dedsec's avatar

  @PaNNa:

  Nee want anders blijven mensen het doen en dan raakt het systeem overbelast, en zo duur is het nou ook weer niet hoor, en de eerste keer is gewoon gratis, dus ja als ik jou was zou ik hier gewoon heel blij mee zijn en verder druk maken over anderen dingen.

  Mij tip is wel om NL in je gamertag te zetten, want ze doen er helaas geen vlag van je land bij.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Pro tip; Zet Dutch of NL (want dit is hele relevante informatie) in je naam opgevolgd door Ghost/Killer/Assassin, etc. zodat andere spelers weten waar je toe in staat bent. Gooi er een paar x’en tussen en verwissel bijvoorbeeld de E met een 3 of de A met een 4 en je hebt de meest zieke gamertag ooit.