Vierde generatie aangekondigd voor Pokémon GO

Pokémon GO levert ontwikkelaar Niantic nog altijd bakken met geld op en er blijft dan ook nieuwe content verschijnen voor de mobiele hit van 2016. Qua nieuwe Pokémon valt het de laatste tijd echter enigszins tegen, waardoor de verzamelaar langzaam verzadigd is. Daar komt binnenkort verandering in, want zojuist heeft Niantic aangekondigd dat de vierde Pokémon-generatie naar de AR-game komt.

Eerdere toevoegingen van nieuwe generaties ging gefaseerd, waarbij eens in de zoveel tijd een klein aantal nieuwe wezens werden vrijgegeven. Zo kwamen van de tweede generatie eerst de baby-Pokémon, die exclusief via het uitbroeden van eieren konden worden verkregen. Pas later werden andere Pokémon uit Johto toegevoegd. Hoe het met de pocket monsters uit de Sinnoh-regio gaat, is niet bekend. Wel lijkt de aankondiging te impliceren dat het niet om een gefaseerde release gaat.

Maar naast de nieuwe generatie kondigt Niantic ook enkele veranderingen aan bestaande gameplay worden doorgevoerd. Zo zal het eerder toegevoegde dynamische weersysteem binnenkort minder van invloed zijn op de Pokémon-soorten die spawnen. Ook zegt Niantic dat de wezens vanaf de release van de Sinnoh-generatie minder regelmatig zullen verschijnen. Waar momenteel spawn points in Pokémon GO zitten die om het uur een nieuw wezentje produceren, gaat dat in de toekomst dus anders lopen. Tot slot worden de zogenaamde nests aangepast: parken en natuurreservaten zullen vanaf de komende update meer gevarieerde Pokémon opleveren.

Maar niet alleen de spawns worden verfijnd, ook de gameplay moet eraan geloven. Zo zal de CP-berekening anders verlopen, waardoor je huidige Pokémon een andere Combat Power-waarde zullen krijgen. Ook worden de HP- en Defense-statistieken aangepast, zodat ook Pokémon die qua stats verdedigend zijn ingesteld, waarde gaan bieden in Pokémon-gevechten. Ook wordt de Defense van veel Pokémon verlaagd, om de kloof tussen sterke en zwakke verdediging te verkleinen. Daarmee krijgen wezens als Blissey en Snorlax dus een flinke nerf.

Het is niet precies bekendgemaakt wanneer de vierde Pokémon-generatie en de aanpassingen in de gameplay zullen verschijnen, maar als het verleden enige indicatie biedt, zal dit donderdagavond rond de klok van 22:00 uur gebeuren. Check hieronder de korte teaser die Niantic heeft vrijgegeven, waarin onder meer de legendarische Giratina te zien is.

  1.   
    kiesmaarwa's avatar

    Yeahhhhh… i don’t think i’m gonna catch ‘em all