Nieuwe Pikachu-vorm verkrijgbaar in Pokémon GO

Onlangs werd via een klein lek (waarop al snel een officiële aankondiging volgde) al bevestigd dat we een event met Psychic-types zouden krijgen in Pokémon GO, maar even later werd in het netwerkverkeer een nieuwe Pikachu-vorm gevonden. Deze muis draagt een zwart petje met twee bliksemschichten erop.

Nu is deze speciale vorm van Pikachu blijkbaar stilletjes ingevoerd, want de radar van ondergetekende toont letterlijk negen verschillende spawns van de Pikachu met een nieuwe pet. Andere Pokémon zijn op de tracker niet zichtbaar. Omdat ontwikkelaar Niantic niet heeft aangekondigd dat we een nieuwe Pikachu met pet zouden krijgen, weten we ook niet of de verhoogde spawn rate van de elektrische muis ook aanhoudt tot 14 oktober, wanneer het eerdergenoemde evenement met Psychic-types eindigt.

Niantic kennende, echter, zien wij Nederlanders en Belgen vanmiddag sterk verminderde verschijningen van de nieuwe Pikachu-vorm. In Pokémon GO worden vaak Amerikaanse tijden aangehouden bij het verhogen van de spawn rates, wat vaak slechts enkele uren aanhoudt.

Hoewel de kans dus aanwezig is dat je op het moment dat je dit nieuwsbericht een stuk minder Pikachu’s op je tracker ziet, wil dat niet zeggen dat de eerste nieuwe Pikachu-vorm in minstens drie maanden tijd niet meer te krijgen is. Niantic heeft de nieuwe vorm op het moment van schrijven nog niet eens erkend op sociale media, maar de verwachting is dat de Pikachu met zwarte pet op zijn minst tot en met 14 oktober te vinden zal zijn.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Vanochtend al weer 2 gevangen vanuit me bed, 1tje in Raitchu dus ben weer kaar haha

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @Rijstekorrel: Ja, ik check alleen nog of er shinies tussen zitten, maar vangen doe ik al niet meer.

 3.   
  Puddingboom's avatar

  Het ziet er echt bagger uit imo. Naast dat het gewoon kut is, is die pet erop gezet in paint…