Sony slaat PlayStation Experience een jaartje over

Een kleine teleurstelling voor kamp Sony dit jaar, want de jaarlijkse PlayStation Experience (PSX) wordt dit jaar overgeslagen. De vermoedens waren er al doordat het lang stil is gebleven rond PSX, maar de kogel is nu officieel door de kerk.

Shawn Layden, CEO van Sony Worldwide Studios heeft het nieuws naar buiten gebracht in de wekelijkse PlayStation Blogcast. De belangrijkste reden is dat PlayStation te weinig nieuwe projecten heeft om een show te rechtvaardigen. Ook is PlayStation dit jaar al uitgebreid aan bod geweest op de E3 in juni en Tokyo Game Show afgelopen maand. Een derde uitgebreide show in december zou teveel van hetzelfde zijn.

Hoewel Sony met onder andere Death Stranding, Ghost of Tsushima, Days Gone en The Last of Us Part 2 al flink wat ijzers in het vuur heeft, blijft het een kleine teleurstelling dat PSX niet doorgaat. Frapant genoeg geeft concurrent Microsoft met X018 voor het eerst in 12 jaar weer een X0-evenement. De show staat voor 10 november op de planning en gaat een aantal nieuwe aankondigingen bevatten, mits we Phil Spencer mogen geloven.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Zijn natuurlijk druk bezig met die Video store die in 2009 naar Nederland zou komen haha, en hoe zit het met die optie waarin je gamertag kumt veranderen ?? Of gaat dat niet meer door ??

 2.   
  kiesmaarwa's avatar

  Ik zie inderdaad liever dat het niet doorgaat dan voor de zoveelste keer naar dezelfde games te kijken. Wat mij betreft houden ze het gewoon alleen bij de E3 en maken ze die gewoon wat langer en grootser. 1 show met daadwerkelijk nieuwtjes (die niet vroegtijdig uitlekken)

 3.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Ondanks je redelijk cynische ondertoon ben ik inderdaad ook erg benieuwd hoe het met die Gamertag zit. Ze hebben vorig jaar op PSX gezegd dat het voor de nieuwe editie PSX zou worden gefixt. Zou wel een beetje lullig zijn als ze dat nu ook een jaar opschuiven.

  Voor de rest ben ik het met @kiesmaarwa: eens. Als je niet veel nieuws hebt dan kan je het ook beter laten. Is voor iedereen beter. Twee keer in een paar maanden is al echt teveel van het goede.

 4.   
  tranceguy's avatar

  Er komt toch echt genoeg aan…. Dus het is gewoon BS dat ze niks te sharen hebben. Waar heb je dan een PSX voor om die vervolgens na een paar jaar gewoon keihard te skippen? Onbegrijpelijk, sorry.

 5.   
  OnOwned's avatar

  @tranceguy: Maar wat als ze het nu door hadden laten gaan en jij zit de livestream te kijken en ze hebben welgeteld 0 nieuwe aankondigingen? Wat was dan de toegevoegde waarde van die livestream, show, productie en kosten die fans hebben gemaakt om naar dat evenement af te reizen? Jij bent teleurgesteld en die fans hebben geld verspild aan hetzelfde riedeltje, die al twee keer de afgelopen 4 maanden voorbij is gekomen.

  Van alle games die zijn aangekondigd is misschien dan Days Gone speelbaar, dus een leuke beursvloer opbouwen houd dan ook vrij snel op.

 6.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned:

  Ze hadden het spel Agent kunnen laten zien wat voor de PS3 zou komen ??