Mysterieuze nieuwe Pokémon blijkt Meltan te zijn

Eerder al plotseling opgedoken in Pokémon GO, maar tot dusver nog een mysterieus wezentje. De zogenaamde moer-Pokémon blijkt Meltan te heten, en wordt middels officieel beeldmateriaal van Nintendo en The Pokémon Company nu van wat meer backstory voorzien.

Volgens de officiële Pokémon-kanalen is Meltan een zogenaamde “Hex Nut Pokémon”. letterlijk een moerbeest, van het type Mythical. Middels een nieuwe, geanimeerde Pokémon video is te zien hoe Professor Oak en Professor Willow nu ook het unieke beestje ontdekken:

Ondertussen is ook bekend dat Meltan, inmiddels alweer Pokémon #891, ook in zowel de Pikachu- als Eevee-editie van Pokémon Let’s Go te zien zal zijn. De kans bestaat dus dat ook deze Pokémon tussen de smartphone-app en de Switch-game overdraagbaar zal zijn.

Langzaam maar zeker druppelt er meer informatie over Meltan binnen. Zo zou Nintendo inmiddels ook officieel artwork en specifieke renders laten circuleren op het internet, al blijft de precieze kracht van de nieuwe Pokémon nog altijd gehuld in enig mysterie…

Ongetwijfeld zal in de komende weken, evenals de aanloop naar Pokémon Let’s Go op de Nintendo Switch, meer bekend worden gemaakt over wat Meltan precies is, en wat het beestje zoal kan betekenen voor de groeiende Pokémon-franchise. Uiteraard zit je voor nieuwe onthulling goed, hier op Gamersnet.

  1.   
    LightFasher's avatar

    Leuk bedacht, zal wel bij uitkomst van de 2 games in PoGo komen.