Compleet nieuwe Pokémon duikt op in Pokémon GO

Sinds afgelopen nacht is er een vreemd fenomeen gaande in Pokémon GO. Er is een nieuw schepsel verschenen in de mobile game, die nog niet gezien is in de hele franchise. En hij blijkt ook nog eens onmogelijk te vangen.

De mysterieuze Pokémon heeft wat weg van een moer met een oog, op het lichaam van Ditto. Mocht je het beestje tegen het lijf lopen, dan verschijnt er geen naam en het is onvangbaar. Het schepsel transformeert namelijk direct naar een echte Ditto zodra je hem vangt.

Gisteren verschenen al de eerste berichten over de mysterieuze nieuwe Pokémon, nadat een dataminer onderstaande afbeeldingen had gevonden. Ook is bij de datamine van Pokémon GO opgevallen, dat het nieuwe monstertje nummer 891 heeft gekregen. Aangezien er op dit moment slechts 807 zijn (Zeraora is de laatste), impliceert dit naar veel meer nieuwe Pokémon.

Het is wachten totdat we meer horen van ofwel The Pokémon Company ofwel Niantic, maar ondertussen kan men zich lekker bezig met het vangen van Mewtwo in raids.

 1.   
  Papachico's avatar

  Als een moertje nu ook al in de vorm komt van een pokemon dan is t wel heel treurig…

 2.   
  Rolf31's avatar

  Ow joh, is die hype niet al voorbij? Ik had geen idee dat men dat nog speelde en op jacht ging…

 3.   
  MikeGevers's avatar

  @Rolf31: Het zou je verbazen 😉

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Rolf31: Deze comment is tegenwoordig vrij standaard voor bijna al het Pokémon GO-nieuws, maar ja; de grote hype is natuurlijk alweer twee zomers achter ons, maar dat wil niet zeggen dat deze hele game ineens uitgestorven is.

  Pokémon GO heeft nog een gigantisch actieve community, complete festivals die eromheen opgezet worden en de game wordt vrijwel continu uitgebreid en verbeterd.

  Op die grond zijn zaken als deze zeker nieuwswaardig, maar ook in onze kijkcijfers zien we gewoon dat er echt een enorme vraag naar coverage als deze is. De hype is dan misschien ‘voorbij’, maar de game is en blijft gewoon gigantisch populair.

 5.   
  Rolf31's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Het verbaasde mij enigszins dat mensen nog steeds op jacht zijn. Zelf heb ik de hype nooit zo begrepen. Met duizenden een compleet dorp ontwrichten (Scheveningen bijv.) voor het vangen van een virtueel beestje…
  Vergelijkbaar met voetbal misschien. Met 60.000 naar 22 man kijken die achter een balletje rennen en dan achteraf elkaar proberen in elkaar te slaan omdat je niet voor de juiste 11 man juichte

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Rolf31: Hah, dat is wel een erg opvallende vergelijking. Zelf zou Pokémon-liefhebbers ik niet heel snel langs meten aan de maatstaaf van hooligans, maar ik snap je punt.

  Zelf ben ik ook nooit begonnen aan de game, maar ik begrijp/begreep de hype volledig. Voor veel jongeren (en wat ouderen) is Pokémon gewoon een groot gedeelte van hun jeugd. Om die nostalgie dan weer op te rakelen middels een prima gratis app op je smartphone, ín de echte wereld, met vrienden en al; ja, de interesse daarvoor volg ik wel.

  De ontwrichting van een dorp of een paar stadstraten waren ook niet echt de bedoeling, voor zover ik weet. Het was gewoon even een explosief gegroeide hype, daar komen soms wat fysieke druktes bij kijken. Het is niet alsof GO-spelers massaal een nieuwe Project X Haren-gevalletjes op wilden zetten.

 7.   
  Rolf31's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Hahah project X Haren… Over leuke vergelijkingen gesproken.

  Ik snap je punt. Nostalgie doet veel met mensen. Kijk maar naar de mini consoles die ze op de markt brengen. Ik had de mini NES en SNES vanaf de release. Gek eigenlijk, als ik zo terug denk, want het is de vorm wel maar technisch is het een Raspberri Pi.

  Maar dat is een heel andere discussie. 🙂

 8.   
  kiesmaarwa's avatar

  YEAH WOOHOO POKÉMON!! WAAAHOOOHOOOO

 9.   
  Grolschje's avatar

  Ik ben het nog niet tegen gekomen, wie weet een keer wel.