Nintendo vervult wens van terminaal zieke gamer

De nieuwe werkweek is aangebroken en om die te starten hebben we een bitterzoete Lunchtip voor je. Nintendo laat zich namelijk van een geweldige kant zien om een doodzieke fan, de dag van zijn leven te gunnen.

De Canadees Chris Taylor heeft afgelopen zomer het vreselijke nieuws gekregen dat hij een ongeneeslijke vorm van kanker heeft en waarschijnlijk het eind van het jaar niet haalt. De 21-jarige gamer is echter ook groot fan van de Super Smash-franchise en is sinds de diagnose bang, dat hij niet lang genoeg blijft leven om Super Smash Bros. Ultimate mee te maken. Dit werd opgepikt door een aantal mensen en zo begon het balletje te rollen.

Via Twitter en Reddit hebben veel mensen zich hard gemaakt voor de zaak, om Taylor een dagje Super Smash Bros. Ultimate te gunnen. Nintendo is vrij snel overstag gegaan en afgelopen week stonden twee medewerkers van het bedrijf voor de deur met de E3-demo van de game.

Inmiddels is het trieste nieuws bekendgemaakt, dat Chris Taylor maandagmiddag is overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn laatste wens is dus net op tijd vervuld.

De hartverwarmende actie van Nintendo, is overigens niet uitzonderlijk voor de Japanners. Vorig jaar ging een soortgelijk verhaal rond van een terminaal zieke gamer, die bang was The Legend of Zelda: Breath of the Wild te missen. Hij mocht bij Nintendo langs om de game ruim voor release te spelen. Ook hij overleed niet veel later, aan de gevolgen van een hartkwaal.

Een bitterzoet verhaal, maar één ding is duidelijk. Mensen van Nintendo, jullie zijn echte helden in deze wereld.

De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

 1.   
  mmx's avatar

  Ik vind dit heel mooi van Nintendo !

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik hoop dat hij ouder word

 3.   
  Linkje's avatar

  Respect!

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  Had toch liever een female bowser gehad.

 5.   
  kiesmaarwa's avatar

  Maar laat je zo’n jongen dan winnen?

 6.   
  Turk–Life's avatar

  Geweldige gebaar! Echt hartverwarmend!

 7.   
  Kauwgom's avatar

  Zieke actie! Thumbs up

 8.   
  Rolf31's avatar

  Goed gedaan door de mensen van Nintendo!