Fenomenale covers brengen ode aan World of Warcraft’s Jaina

We hebben jullie al eerder gewezen op de geweldige Warbringers: Jaina-video, waarin een belangrijk hoofdstuk uit het leven van Warcraft-personage Jaina Proudmoore wordt (her)verteld. Daughter of the Sea, het melancholische nummer dat de video ondersteunt, kan niet alleen bij ons op liefde rekenen, getuige de selectie aan uitzonderlijk toffe covers die inmiddels op YouTube zijn verschenen.

Allereerst is daar een epische heavy metal-interpretatie van gitaarheld Skar die op YouTube al diverse game covers op zijn naam heeft staan, zoals Persona 5’s Rivers in the Desert. In zijn cover van Daughter of the Sea heeft de man ook nog eens Jaina’s themanummer uit World of Warcraft: Mists of Pandaria naadloos in het nummer gewoven, wat zeker op bonuspunten mag rekenen.

A cappella-koning Peter Hollens heeft zich eveneens gewaagd aan het nummer. Hierbij nam hij minstens veertig sporen van zijn eigen stem op met een erg toffe cover tot gevolg. Hij krijgt ook kudo’s voor zijn video die hij bij een heus scheepswrak liet schieten. Warcraft-fans kunnen Hollens mogelijkerwijs al kennen van zijn Warcraft Medley-video die hij vier jaar geleden maakte, al het andere publiek kent hem hoogstwaarschijnlijk al vanwege zijn populaire cover van Ed Sheeran’s I See Fire.

Tot slot hebben we nog een folksy cover van Sharm in samenwerking met Iain Pinnell. Sherm is groots fan van Blizzard’s fantasy-IP, getuige haar inmiddels lange lijst aan geuploade Warcraft-gerelateerde video’s. Toch heeft ze ook een flinke hoeveelheid gamegerelateerde (parodie-)covers op haar naam staan, waar ze recentelijk Daughter of the Sea dus aan toevoegde.

Welke van de drie is jouw favoriet? Of blijf je toch liever Blizzard’s origineel op Spotify draaien?

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

  1.   
    Tadao's avatar

    https://youtu.be/Xg4lmTndR1E