Nintendo Direct uitgesteld vanwege aardbeving in Hokkaido

De Nintendo Direct die voor vannacht gepland stond, is uitgesteld. De reden hiervoor is de plotselinge aardbeving in Hokkaido die Japan alsook Nintendo flink heeft opgeschud.

De aardbeving had kracht 6.7 op de schaal van Richter en het epicentrum lag tientallen kilometers ten zuidoosten van Sapporo, de grootste stad van Hokkaido. Bij de natuurramp lieten minimaal twee mensen het leven, raakten honderden gewond en zijn op het moment nog tientallen vermist. Op het moment vormen naschokken nog steeds een gevaar in de omgeving.

De Amerikaanse tak van Nintendo liet weten dat de Nintendo Direct is uitgesteld met het onderstaande, respectvolle bericht op Twitter:

Wanneer de Nintendo Direct wél zal plaatsvinden is nog niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat Nintendo binnenkort een nieuwe datum en tijdstip zal prikken.

 1.   
  Kauwgom's avatar

  Schokkend

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  @Kauwgom: ik moest hier harder om lachen dat ik wil toegeven.

 3.   
  OnOwned's avatar

  @BearsRidingTanks: Ja er werd hier ook iets te hard gegniffeld.

 4.   
  Dedsec's avatar

  Zoo groot is Nintendo dus niet.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Hoe is de grootte van een bedrijf relevant voor het respect wat geuit wordt richting de (voortdurende) slachtoffers van een natuurramp?

  Denk je dat Microsoft groter is dan Moeder Natuur, of dat Sony een buitenaardse invasie zou kunnen negeren voor een persconferentie? Oprecht benieuwd naar de denkwijze daarachter.

 6.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Vraag dat maar aan de mensen die lachen, en ik denk dat Microsoft en Sony wel wat meer plaatsen heeft met mensen.

 7.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Ik snap echt totaal niet waar je nu weer over loopt te bazelen, maar misschien dat Nintendo dit gewoon doet uit respect voor de slachtoffers? Misschien gaat dit ook niet eens over gamen en de gameindustrie, maar over hoe een groot gamebedrijf meeleeft met de lokale bevolking, die is getroffen door dit leed. Misschien is het wel dat het kantoor van Nintendo zelf beschadigd is geraakt en dat veiligheid nu voorgaat in plaats van nieuwe games, wat natuurlijk gewoon bijzaak is na zo’n ramp.

  Het flauwe grapje van Kauwgom is nog redelijk onschuldig bedoeld, maar hoe jij springt naar een irrelevant onderwerp zonder ook maar enig besef van menselijk leed, is gewoon stuitend.

 8.   
  Kauwgom's avatar

  @OnOwned: Bedankt dat je voor me bent opgekomen! Was inderdaad een klein flauw grapje met een dubbele lading. Natuurlijk is een natuurramp waarbij slachtoffers vallen verschrikkelijk en respect voor Nintendo voor het uitstellen!.

  Wellicht is deze Nintendo Direct geen triller en hoeven ze voor het uitstellen geen bergen te verzetten en hemel en aarde te bewegen.

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: En Phil Spencer nam vorig jaar op E3 ook de tijd om respect en berouw te uiten voor de slachtoffers van de schietpartij in Orlando. Niks mis mee; dat bedrijven met hun omgeving meeleven is niets minder dan menselijk.

  En heel eerlijk denk ik dat Nintendo meer werknemers in dienst heeft dan de Xbox-divisie van Microsoft, maar laten we geen (compleet irrelevante) conclusies trekken voordat we enig (compleet irrelevante) research hebben gepleegd. Doen prestaties er niet meer toe dan de kwantiteit in mankracht?

 10.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  De meeste bedrijven gaan gewoon door, want tijd is geld, dus ja ik snap die ophef over mij reactie ook niet zo.

  Beter zorg je dat het verheerlijken van slecht nieuws verboden word, want lachen om mensen die dood zijn gegaan, lijkt mij best wel ver gaan ??

 11.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Japanners zijn van een compleet andere cultuur, evenals hun bedrijven. Zij worden vaak als een van de hardst werkende nationaliteiten gezien, vooral als het aankomt op inzet en eergevoel.

  Er is ook niet zo zeer een enorme ophef over je reactie of zoiets, maar het voelt ietwat uit context getrokken als je ineens over de grootte van een bedrijf begint, terwijl het hier gaat om enorm veel mensen die getroffen zijn door een natuurramp. Dan vragen mensen zich gewoon af hoe je op dat standpunt komt. Puur interesse.

  Tegelijkertijd ook apart dat je mensen afrekent om het lachen om een grap, terwijl je zelf ook nul empathie toont voor de slachtoffers en liever Nintendo afschrijft om hun grootte en gewoontes.

 12.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Je bent echt van het padje af man. Sterkte 😉

 13.   
  fantasyfreak's avatar

  @OnOwned:

  Kantoor van Nintendo is inderdaad wel wat beschadigd. De letter N is in ieder geval verdwenen en zal er voorlopig niet op terug komen. Verdere schade is niet gemeld maar met een beving zal het van binnen ook wel een zooitje zijn.

 14.   
  fantasyfreak's avatar

  En ik vind het goed en begrijpelijk dat ze het uitgesteld hebben. Er zijn wel belangrijkere dingen momenteel en zo’n filmpje kan wel even wachten.

 15.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik neem het anders wel op voor de slachtoffers en heb gezegt dat dit soort grappen ook echt niet kunnen, dus ik snap je reactie ook niet zo ??