Battlefield 5 wordt een serieuze teleurstelling volgens analisten

Battlefield 5 heeft het heel zwaar, zo schrijven de mensen van het Amerikaanse onderzoeksbureau Cowen. Volgens analisten heeft Battlefield 5 momenteel vooral te lijden onder een laag aantal pre-orders.

In vergelijking met concurrenten dit najaar zou Battlefield 5 zelfs een serieuze teleurstelling kunnen worden. Qua verkoopcijfers althans. Battlefield 5 ligt momenteel ver achter op grote rivaal Call of Duty. Ook Red Dead Redemption 2 en de nieuwe Assassin’s Creed laten veel betere cijfers zien op het gebied van pre-orders. De achterstand op Call of Duty: Black Ops 4 en Red Dead Redemption 2 is de afgelopen twee weken zelfs iets groter geworden.

Oktober is dit najaar goed gevuld met diverse grote titels. Volgens de analisten van Cowen zou Battlefield 5 wel eens het slachtoffer kunnen worden van de drukke releaseperiode.

Na het verschijnen van dit rapport van Cowen zakte de aandelenkoers van uitgever Electronic Arts direct met 0,2 procent.

 1.   
  Neolite's avatar

  Het lijkt te veel op Battlefield 1, met een moderne setting(dus daadwerkelijke opvolger van 4) zou men de concurrentie uit het water blazen. Ik zit er zelf in ieder geval op te wachten.

 2.   
  gamerfriend01's avatar

  Zou zeggen zeker niet panikeren als de blackout mode tegenvalt gedurende de COD beta begin september kunnen hier wel nog pre- orders wegvallen. Hopen op een goede Battlefield beta en de pre-orders zullen wel stijgen.

 3.   
  mmx's avatar

  Wat de analisten zeggen moeten ze zelf weten.het gaat zeker weten beter worden dan de SP loze Cod b.o.llll .ik koop deze zeker

 4.   
  mmx's avatar

  Battlefield 5 open bèta op 6 september.

 5.   
  Puddingboom's avatar

  Inderdaad eerst afwachten. Duidelijk de keuze gemaakt voor actie ipv accuratie.

 6.   
  420blazeit's avatar

  Heb zelf ook totaal geen zin in dit spel. Met BF1 was ik ook al klaar in korte tijd, ik denk toch dat BF beter tot zijn recht komt in een moderne setting.

 7.   
  Bram_M99's avatar

  Ik wacht het nog even af, ben wel van plan hem te halen maar had liever een game als Battlefield 4 gehad, die speel ik nog regelmatig.

 8.   
  Turk–Life's avatar

  Ben begonnen met BF2 en sindsdien haal ik elke deel. Behalve Hardline want dat vond ik geen battlefield.

 9.   
  DonderVuist's avatar

  Vindt je het gek mensen zijn niet meer zo happig op pre orders ik i.i.g. niet denk aan No Man Sky, The Division en de problemen rond SW: BF 2 maar toch zal ik ze alle drie wel gaan halen denk ik beta gespeeld van BO4 was best te pruimen verlangde wel naar meer ondanks maar 6 maps en Battlefield tja altijd wel een fan met die grote battles IPV 4 VS 4 en RDR2 maar ff zien heb deel 1 ook nooit gespeeld ☺️ zal waarschijnlijk BO4 halen als mijn vrienden met hun dikke konten eens uit wow stappen daar ben ik nu wel zo flauw van

 10.   
  tranceguy's avatar

  Dat zeg ik al vanaf de aankondiging en BF5 zal niet de enige zijn voorspel ik….En dat gaat zeker niet komen door de releaseperiode, BF is een serie die normaal wel kan rekenen op zoveel enthousiasme maar ze hebben gewoon foute keuzes gemaakt, zonder te luisteren wat de gamer wil en uiteindelijk bepaald die toch wat ze kopen en niet EA of wie dan ook… En dus gaat het ze nog wel eens fataal worden… Daar komt het eerder door…. En de pre orders van BO4 mag dan wel hoger zijn, voorspel je dat ook die gigantisch tegen gaat vallen bij gamers… Omdezelfde reden namelijk….