Microsoft: ‘Halo Infinite is Halo 6’

Tijdens de afgelopen E3 werd Halo Infinite onthuld. Aangezien eerdere Halo-games cijfers in de titel hadden, wekte dit een beetje de indruk dat het een soort spin-off zou zijn, maar niets is minder waar. In een recent interview gaf Jeff Easterling van ontwikkelaar 343 Studios te kennen dat fans Halo: Infinite moeten beschouwen als Halo 6, ook al heet de game anders.

Wat het verhaal betreft is dit dus wel degelijk een vervolg op Halo 5, wat in lijn is met eerdere uitspraken van Microsoft dat het bedrijf van genummerde titels af wilde stappen. Echter, ondanks eerdere uitleg van Microsoft bestaat er nog altijd verwarring over waar Halo: Infinite in de franchise valt. Met deze verdere verklaring dat Infinite eigenlijk gewoon Halo 6 is, hoopt men de boel duidelijker te maken.

Halo: Infinite richt zich meer op Master Chief, maar 343 Studios heeft eerder ook gezegd dat het bepaalde dingen anders aanpakt, waardoor spelers (hopelijk aangenaam) verrast kunnen worden tijdens het spelen. Halo: Infinite lijkt dus meer innovatie te bieden ten opzichte van eerdere games, hoewel de ontwikkelaar wél wil dat het als een direct vervolg op Halo 5 aanvoelt. Verder houdt 343 Studios echter zijn lippen stijf op elkaar over de game; concrete informatie ontbreekt nog altijd.

Het is nog niet bekend wanneer Halo: Infinite verschijnt.

 1.   
  mmx's avatar

  Mooi laat maar komen Halo 6 dus 🙂

 2.   
  Sainting's avatar

  Ben benieuwd wat dit nieuwe deel gaat brengen!

 3.   
  madda's avatar

  Kom maar op met die game, September 2019 vind ik een mooie release periode 🙂 hoop niet dat het veel langer gaat duren dan dat 😛

 4.   
  Rolf31's avatar

  oke