Celebi komt op 20 augustus naar Pokémon GO middels Special Research

Eerder dit jaar werd Pokémon GO verrijkt met quests, genaamd Research. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen Field Research (dagelijkse quests) en Special Research, een reeks opdrachten waarmee destijds de mythische Mew kon worden vrijgespeeld. Veel mensen vonden dit een erg gaaf aspect, dus Pokémon GO-fans konden niet wachten op de volgende quest line waarbij we meer Mythical wezens vrij te spelen. Binnenkort is het zover: op 20 augustus kunnen we een reeks opdrachten uitvoeren om Celebi te spelen, de tijdreizende Pokémon uit de tweede generatie.

Het is uiteraard nog niet bekend wat voor dingen we allemaal moeten doen om Celebi vrij te spelen, maar als de zoektocht naar Mew enige indicatie is, ben je er wel even mee bezig. Wel is dit natuurlijk afhankelijk van je speelstijl: als je dagelijks urenlang speelt, ben je natuurlijk sneller klaar dan als je de app slechts opstart bij de boodschappen.

Mocht je overigens de Mew-verhaallijn nog niet hebben voltooid, is er (hoogstwaarschijnlijk) goed nieuws: je kunt met de quests voor Celebi aan de slag als je de eerste drie verzamelingen opdrachten van de Mew quests hebt voltooid. Pas vanaf opdracht vier van de acht wordt het lastiger, dus zelfs als je nog geen enkele opdracht voor Mew hebt voltooid, kun je met een uurtje spelen wel aan de slag met de nieuwe quest line.

De opdrachten zullen waarschijnlijk flink variëren en elk aspect van Pokémon GO benutten. Als beloning kunnen we onder meer XP-punten en bepaalde speciale Pokémon verdienen. Vermoedelijk gaat het daarbij om wezens uit de tweede generatie, aangezien ook Field Research zich meer op de Pokémon uit Johto gaat richten.

Celebi was eerder al verkrijgbaar voor mensen die naar Pokémon GO Fest 2018 in Chicago gingen. Deze gelukkige individuen kunnen de nieuwe quests wel uitvoeren, maar krijgen daar geen tweede Celebi voor; wel krijgen ze een “flinke hoeveelheid” Candy om het level van hun Celebi te verhogen.

Ontwikkelaar Niantic zegt dat de nieuwe quests op 20 augustus live gaan, wat waarschijnlijk betekent dat we in Nederland er pas om 22:00 uur mee aan de slag kunnen.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Mooi zo ben benieuwd wat voor quest we moeten doen