Gamescom-trailer van Battlefield 5 toont inderdaad oorlog in Rotterdam

De gister getoonde teaser verklapte de verrassing wellicht enigszins, maar ja; de nieuwste gameplay-trailer van Battlefield 5 speelt zich inderdaad in het Nederlandse metropool Rotterdam af.

Met ruim twee minuten aan in-game beelden worden we wederom iets wijzer over de schaal en insteek van Battlefield 5’s vernieuwde visie op de Tweede Wereldoorlog. Een heldere visuele stijl, veel mogelijkheid tot vernietiging en meer…

Voor de oplettende kijker waarborgt de nieuwe trailer ook een kleine verwijzing naar Battlefield 5’s aangekondigde Battle Royale-modus. Deze werd op afgelopen EA Play persconferentie (en daarvoor) al kortstondig in de mond genomen, maar bleef zich vervolgens hullen in mysterie. Aan het eind van deze trailer is echter te zien hoe een speler zichzelf tot het land laat storten vanuit de lucht, maar ook hoe een speelomgeving door een vlammenzee verkleind wordt…

Electronic Arts en DICE laten hierbij weten ook meer Battlefield 5 voor ons in petto te hebben op Gamescom, de grote game-beurs die volgende week in Keulen aftrapt. Aldaar zal de game uiteraard te spelen zijn voor het grote publiek, maar wordt mogelijk ook meer nieuwigheid over de online shooter uit de doeken gedaan…

Meer weten over onze ervaringen met de “vijfde” Battlefield-game? Lees onze Battlefield 5 preview van afgelopen E3 2018 voor hands-on vooruitblik op de veelbelovende shooter.

 1.   
  mmx's avatar

  Dit word goed

 2.   
  Linkje's avatar

  Tof! Vooral de Battle Royale teaser aan het eind.

 3.   
  gamerfriend01's avatar

  Ziet er al beter uit dan de eerste trailer. Toch heb ik soms wat een “cartoony” gevoel, waarschijnlijk willen ze gewoon veel meer kleur dan in BF1, wat wel gelukt is. Heb er al iets beter gevoel in.

 4.   
  BozeBever's avatar

  Deze trailer (met verschrikkelijke muziek overigens) laat wel prachtig zien hoe de Levolution zich heeft ontwikkel dsinds BF4. Gruuwlijk wat ziet dit er mooi uit. Rotterdam, van iets naar helemaal niets in 1 potje. (laat het Ajax F-side niet horen…)

  Ben wel benieuwd naar hoe de ‘storm’ in de BR modus zal zijn trouwens. Deze trailer hint naar een vuurzee… Hoop dat mijn videokaartje dat trekt tijdens de end-game mocht ik die ooit halen.

 5.   
  dannyelske's avatar

  Vette trailer! Laat maar komen..